На извънредно заседание на ректорския съвет ръководството на Медицинския университет

...
На извънредно заседание на ректорския съвет ръководството на Медицинския университет
Коментари Харесай

Кризисен план за действие след пожара в Медицинския университет в Плевен

На изключително съвещание на ректорския съвет управлението на Медицинския университет в Плевен очерта спешен проект за деяние след големия пожар по-рано през днешния ден.

Той породи към 12.45 ч. на покрива на Ректората и засегна към 800 кв. метра . Огнената буря бе потушена към 14:00 ч. благодарение на 5 пожарни и 20 огнеборци. Няма данни за потърпевши хора, всички са били изведени навреме, а регионът - отцепен, оповестиха от университета.

Повечето аудитории и лаборатории на висшето учебно заведение са невредими. Има нанесени материални вреди на Библиотеката на МУ-Плевен, без да е обиден библиотечния фонд. Засегнати са катедрите по анатомия и по рехабилитация и ерготерапия, както и една от аудиториите на Ректората - зала „ Авицена “ . Във Вивариума също има нанесени вреди , само че всички животни са невредими и преместени на безвредно място в незасегнати зали на катедрата по анатомия.

Тепърва ще се обясняват аргументите за пораждане на пожара, както и цялостният размер на претърпените вреди.

На изключително съвещание на ректорския съвет управлението на МУ-Плевен състав и незабавен спешен проект за деяние за справяне с изключителната обстановка .

 enlightened Учебните занятията в присъствена форма по одобрените графици, заложени на територията на Ректората, ще преминат в онлайн формат до края на идната седмица - от 30 септември до 8 октомври 2021 година в това число.

За идващите 48 часа територията на Ректората ще бъде затворена и сложена под наблюдаване от дежурни екипи за понижаване на риска от наново пораждане на пожар.

Студентите на МУ-Плевен ще се включат като доброволци за справяне с изключителното състояние.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР