На извънредно заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси

...
На извънредно заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси
Коментари Харесай

Бюджетната комисия прие 0 % ДДС за хляба

На изключително съвещание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси депутатите гласоподаваха нулев Данък добавена стойност на хляба. Не мина обаче предлагането за понижаване на данъка върху плодовете и зеленчуците.

Комисията отхвърли намаляването на данъка от 20 на 9 на 100 върху олиото, плодовете, зеленчуците и други селскостопански произведения. За диференцирането на ставката имаше разнообразни оферти от ГЕРБ и от „ Възраждане “, само че вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев предизвести, че загубите за хазната ще бъдат съществени, а резултатът - подозрителен.

Остра полемика провокира и срокът за увеличение на акциза върху тютюневите произведения, с което ще се стигне и до повишаване на цигарите. Окончателно текстовете ще бъдат гласувани по-късно, защото са нужни спомагателни информации, съобщи БНР.

Припомняме, че през днешния ден депутатите гласоподават на второ четене актуализацията на държавния бюджет. С нея би трябвало да бъде обезпечен прехвърлянето за увеличение на пенсиите от 1 юли, както и антикризисните ограничения.

Във вторник на изключително съвещание бюджетът влиза и в пленарна зала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР