На извънредно заседание днес парламентът ще гласува мандатът за съставяне

...
На извънредно заседание днес парламентът ще гласува мандатът за съставяне
Коментари Харесай

НС ще гласува първият мандат за съставяне на правителство да бъде обявен за неуспешен

На изключително съвещание през днешния ден Народното събрание ще гласоподава мандатът за сформиране на държавно управление с претендент за министър-председател Мария Габриел да бъде разгласен за несполучлив.

Очаква се от ПП-ДБ да разгласят предлагането си към ГЕРБ-СДС да предложат " взаимноприемлив " претендент за министър председател с техния втори изследователски мандат.

Заявлението на Мария Габриел, че се отдръпва от осъществяване на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, беше внесенo в деловодството на Народно събрание в понеделник, в 9:09 часа, напомня БНР.

Три часа по-късно ръководителят на Народното събрание Росен Желязков насрочи изключителното съвещание с една-единствена точка - план на решение мандатът да бъде разгласен за несполучлив.

Гласуването е належащо, с цел да се отпуши процедурата по връчване на идващия от страна на президента.

Той би трябвало да отиде при втората по бройка парламентарна група ПП-ДБ. Очаква се през днешния ден оттова да разгласят решението на депутатите и управителните органи на партиите в обединяването – да се направи опит мандатът да бъде изпълнен.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков ще се обърне към досегашните си сътрудници в ръководството в ГЕРБ-СДС – те да предложат взаимноприемлив министър председател.

Ако от ГЕРБ-СДС не изявят предпочитание да възобновят договарянията, вторият мандат ще бъде върнат предварително. Ако въпреки всичко се стигне до предварителни парламентарни избори, от ПП-ДБ избират те да се проведат дружно с европейските.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР