На извънредните парламентарни избори тази неделя можем да очакваме появата

...
На извънредните парламентарни избори тази неделя можем да очакваме появата
Коментари Харесай

Може би новите избори ще се окажат реплика на старите

На изключителните парламентарни избори тази неделя можем да чакаме появяването на резултат на психическа преграда, поради машинното гласоподаване. Това важи за хора от обществени прослойки с по-ниско обучение, само че също и за тези на възраст 70+ години, които пък имат боязън от контакт с новите технологии. Като се има поради, че по-възрастните хора постоянно са преобладаващи като гласоподаватели, в този момент тази преграда неизбежно ще се отрази на резултата от гласуването, споделя Васил Тончев, социолог от организация " Сова- Харис ". Друг фактор, който също ще повлияе сензитивно на изборната интензивност тази неделя съгласно Тончев, са дейните ограничения на служебното държавно управление против купения избор и продажбата на гласове.

Васил Тончев регистрира възобновление на отношението към политическия конкурент като към зложелател, което беше особено за политическата реалност у нас от времето на прехода през 90-те години. Всичко това, съгласно Тончев, е директен резултат от мощната доминация, която ГЕРБ наложи в политическия живот на страната. Мандатността е доста значим принцип в демокрацията, напомня социологът. Много е значимо да знаеш, че си заменяем, а като управляваш един или два мандата, по-късно може да ти потърсят отговорност за делата. Васил Тончев е на мнение, че след толкоз следващи управнически мандати, политическата игра у нас е загрубяла. Според него в случай че България не беше член на Европейски Съюз, в този момент Бойко Борисов към този момент щеше да бъде доживотен президент.
Колко партии и обединения ще има в 46-ото Народно заседание? Кой ще бъде победител и по какъв начин ще бъдат подредени идващите? Ще могат ли да образуват устойчиво ръководство партиите на митинга Възприемат ли хората служебното държавно управление като донор на министри за идващия, постоянен кабинет?
Отговорите на Васил Тончев, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка

Васил Тончев оглавява социологическа организация " Сова 5 " през 1993 година През 2001 година подписва съглашение за взаимна активност с интернационалната изследователска верига " Харис " със седалище в Сан Франциско. През 2006 година то изтича, а Тончев записва марката " Сова-Харис " в България. Шефът на организацията е приключил философия в СУ " Св. Климент Охридски ". Работил е в Института за проучване на младежта и като социолог в психиатрия. " Сова Харис " има репутацията на умерено лява социологическа организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР