На извънредна среща в Брюксел лидерите на страните-членки в Европейския

...
На извънредна среща в Брюксел лидерите на страните-членки в Европейския
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се споразумяха за Брекзит

На изключителна среща в Брюксел водачите на страните-членки в Европейския съюз утвърдиха съглашението за Брекзит, заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в обществената мрежа Туитър.
До решението за договорката се стигна след по-малко от час полемика. Предстои съглашението да бъде утвърдено от Европейския парламент и от Народното събрание на Обединеното кралство.
"Денят е исторически, само че в отрицателен проект, тъй като една страна, и то не каква да е, а като Англия, напуща Европейския съюз ", съобщи Бойко Борисов след срещата на върха.
Той добави, че това надалеч не е краят на целия този развой. "Тепърва две плюс две години, в случай че не се разберем за първите две за бъдещите връзки ", уточни той.
Днес английският министър председател Тереза Мей прикани нацията в отворено писмо да поддържа концепцията ѝ за плана за Брекзит. В него тя показва, че ще отбрани правата на жителите от Европейски Съюз, които са построили своя живот в Обединеното кралство, а Островът ще си върне контрола върху границите, като един път вечно постави завършек на свободното придвижване на хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР