На извънреден конгрес в петък още на първи тур стана

...
На извънреден конгрес в петък още на първи тур стана
Коментари Харесай

Георги Атанасов: От 2004 г. вървим само надолу, напълно се маргинализирахме като футболна държава

На ексклузивен конгрес в петък още на първи тур стана ясно, че Георги Иванов е новият президент на БФС. Какво наследи и каква беше първата му поръчка за ръководство? По тематиката в Българска национална телевизия „ Денят стартира " гостуваха спортните публицисти Георги Атанасов и Деян Веселинов.

Според Георги Атанасов няма оптимизъм за бъдещето на Българския футболен съюз, тъй като хората усещат, че системата, съществуваща близо две десетилетия, която метафорично съм кръстил " Боби и ко ", отчая последователите на футбола в България. Не приказваме единствено за резултатите на националния отбол.

От 2004 година вървим единствено надолу, изцяло се маргинализирахме като футболна страна. Цялата тази система докара с изключение на до тази маргинализация, оскърбление на българския народен, пък и клубен в избрани аспекти футбол на интернационалната сцена, докара и до затлачване, заблатяване, маргинализиране и криминализиране на вътрешния футболен живот. Сега не става въпрос за личността на Георги Иванов - като всеки човек той си има и плюсовете, и минусите. Той не е толкоз значим в тази ситуация. Важна е системата, която по един жесток метод се възпроизведе, акцентира Атанасов.

По думите на Деян Веселинов, когато приказваме за процесите в българския футбол, забравяме да търсим отговорност в държанието на клубовете, тъй като БФС е неправителствена организация. В Българския футболен съюз търсената квота се реализира на два следващи конгреса по идентичен метод.

Трябваха 50%+1 гласа, с цел да се завоюва изборът и те бяха реализирани с една изключителна акуратност на два пъти. Така че клубовете имат изключителна отговорност, тъй като когато пристигна опцията за смяна, не я търсят. Дори да се фокусираме върху името на Георги Иванов, би трябвало да кажем, че 6 имена от Изпълнителния комитет, които през днешния ден би трябвало да встъпи в служба, са познати на българската футболна общественост като мощни фактори от предходни управляващи. Някои от новите имена също имат свързаности с предходните разновидности на Изпълнителния комитет, който управляваше повече от десетилетие. Самите клубове, които имаха опция да търсят смяна не я пожелаха, съобщи Веселинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР