На извънреден брифинг председателят на групата на ИТН в парламента

...
На извънреден брифинг председателят на групата на ИТН в парламента
Коментари Харесай

ИТН след разкола: Тошко Йорданов извади компромат срещу Радостин Василев -

На ексклузивен брифинг ръководителят на групата на Има Такъв Народ в Народното събрание Тошко Йорданов извади " компромат " против отделилия се министър на спорта в оставка Радостин Василев.

Йорданов пусна запис от диалог сред Василев и Христина Димитрова, народен представител от Има Такъв Народ, която бе спрягана за един от отцепниците. Йорданов съобщи, че тя е участвала на всички срещи сред Василев и депутати от Има Такъв Народ, по време на които е обсъждано разцеплението на парламентарната група и е " трябвало да седи в този момент до Радостин Василев ".

След това обаче Димитрова отказала, като в последния миг спортният министър в оставка ѝ се обадил. Запис от диалога бе пуснат по време на конференцията от Тошко Йорданов:

- Как можеш да не слезеш...? Чакаме те.

- Ами разбирам те, но си трансформирах решението.

- (...)Идвам да те взема аз персонално.

- Няма да вървя на никое място.

- Чуваш ли ме, Христинче. Христинче, слушай ме! (...) Слушай ме аз не съм изменник. Правя го за твое положително. Не ме предавай и ти. Всичко, което ти дават обещание...(прекъсва го).

- Никой нищо не ми е обещавал и на никой нищо не съм взимала. Ти доста добре знаеш. Аз мога да си отида и на село, както се споделя, въобще не ми е проблем.

-Никакво село. Идвам да те взема от вас.

- Не, не, не.

- Защо?

- Няма да отида на никое място.

- Тогава ти подай молба, че напускаш Народното събрание. Защото аз ще ти пратя хора и ще ти създадат молбата, както пишат по книгите.

- Къде би трябвало да я подам тая молба?

- Ще ти кажа къде да я подадеш. Щом не искаш да подкрепяш, значи си изменник.

- Ами...

- Как може такова нещо? Ти беше у дома, слушаш всичко. Това да не ти е някой различен? Това е министър председателят.

- Разбирам те, но... Аз Политическа партия не мога да стана в никакъв случай, Радостине.

- Ама няма да станеме Политическа партия, бе човек! Ние няма да ставаме Политическа партия, бе. Ние няма да ги поддържаме дори, бе. Слушай ме, бе. И няма да ги поддържаме, бе. Те имат от другаде поддръжка, само че с цел да ги запазим, да останеш народен представител, другояче се връщам в Народното събрание и ти отиваш на никое място. И в никакъв случай няма да си на никое място. Аз желая да те запазя тебе. Пътувам към тебе.

- Не, не, няма да дойда.

- Защо?

- Не желая, бе. Промених си решението.

- Е, по какъв начин по този начин?

- Ами по този начин. Помислих и това няма смисъл.

- Защо? Ама ние няма да ги поддържаме, бе човек. Ние си показваме нашата воля.

- Беха хора доста, след това хора толкоз, след това не знам какво... Не, не, не.

- Тука има пет, които чакат. Бъди спокойна, всичко ще мине. Не се опасявай. Никога не съм те заблуждавал.

- Не, не, не.

- Някога да съм те заблуждавал? Уплашиха ли те? Какво стана.

- Кой да ме уплаши мене, като никой не ме знае по какъв начин се споделям? Няма кой да ме плаши, просто си помислих и по-добре мога да си вървя и по този начин. Кво толкоз?

- За тебе не е по-добре.

- А, не е. Нали знаеш, аз в никакъв случай не съм робувала, нито за постове. Ти най-добре го знаеш, аз съм работила за една идея, тръгнала съм за една партията и това ми е било за мене.

- Ела да те видя за 5 минути, недей идва тогава. Слез при мене.

- Не съм си в нас.

- А къде си?

- При гаджето.

- Кажи къде, за пет минути да те видя.

- Не, не.

- Това ти е решението?

- Да.

- Тогава желая на следващия ден, ще дойдат хора при тебе, да си подадеш молба за овакантяване на Народно събрание.

- Добре.

- И ще видиш. Ще го направиш.

- Еми хубаво в този момент. Сега ти ме заплашваш.

(Тошко Йорданов стопира записа.)

По-рано на брифинга си Радостин Василев разяснява в задатък стартирането на този запис. По думите му това не е компромат, а единственото нещо, което Тошко Йорданов е измислил. Василев съобщи, че с решението си да остане в партията Христина Димитрова е предала гласоподавателите на Има Такъв Народ.

Йорданов заяви, че ще изпрати записа в прокуратурата. По думите му това са закани. Председателят на ПГ на Има Такъв Народ отхвърли изказванията на Василев, че е спирал негови следствия. Йорданов само го бил спирал да прави " панаири " в районното министерство, тъй като не трябвало двама министри на Има Такъв Народ да скачат един против различен.

" Изключително съм благополучен, че сходен нравствен боклук не е при нас, както и че провежда още няколко като него. Това е прелестно за нашата партия. "

Тошко Йорданов съобщи, че е негова неточност, че е оставил Иво Атанасов в партията, тъй като бил юрист на Росица Кирова (ГЕРБ-СДС, преди този момент в ИТН). Той съобщи, че пред парламентарна група Атанасов постоянно е желал да се назначават хора.

На брифинга в Българска телеграфна агенция участваха още Станислав Балабавов, Ива Митева, Любомир Каримански, както и останалата част от депутатите от Има Такъв Народ, които остават правилни на партията.

Извънредната конференция идва на фона на. Преди час и половина Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Радостин Василев, Светлин Стоянов, Николай Радулов напущат партията и парламентарната група оповестиха, че напущат парламентарната група и партията. 

" Днес е един прелестен ден, тъй като преди час видяхме едни хора, които с държанието си... потвърдиха, че са предатели ", разгласи Станислав Балабанов.

По думите му, обявеното по време на брифинга на Радостин Василев, е " един куп неистини ". Той дефинира някогашният министър на Има Такъв Народ като мутра. Балабанов, че партията е подложена на " напън от мутри ".

Ива Митева съобщи, че няма да дава морални квалификации на закононарушения.

" Борим корупцията с корупция. Това ли вършим? ", попита тя.

Очаквайте детайлности!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР