На извънреден брифинг директорът на Спешна помощ“ д-р Георги Гелев

...
На извънреден брифинг директорът на Спешна помощ“ д-р Георги Гелев
Коментари Харесай

Директорът на Спешна помощ: Това, което се случи, ни потресе

На ексклузивен брифинг шефът на „ Спешна помощ “ доктор Георги Гелев разяснява тежката катастрофа на автомагистрала „ Тракия “ през днешния ден.

Работя 24 години в Бърза помощ, петък постоянно е бил най-трудният ден за нас.  Това, което се случи, ни потресе, сподели той, представен от bTV. 

По думите му обаче спасяването на хората е било проведено по най-бързия вероятен метод.

В 11:20 ч. е постъпило позвъняването, колата за спешна помощ от Ихтиман е била в 11:30 ч. на мястото на случая. В 11:45 ч. са пристигнали и два екипа от София – това са реанимационните екипи, които са правили триажа на място, сподели той. 

Спешната помощ е мобилизирала до 25-ата минута общо 14 екипа, които са отишли на мястото на нещастието. 

В случая починаха шестима пътници – пет дами и един мъж.

Линейките са извозили 21 потърпевши от злополуката, 22-рият е постъпил в „ Св. Анна “ със личен превоз. Половината от ранените са признати в извънредно тежко положение в другите лечебни заведения – „ Св. Анна “, „ Пирогов “, ВМА, ИСУЛ, „ Токуда “ и „ Софиямед “, сподели Гелев.

Спасяването на тези хора беше извършено извънредно добре, имахме пълното съдействие на полицията с обезпечаване на кулоар за колите за спешна помощ, цялостно подпомагане на шефовете на лечебните заведения, част от които дори не изчакаха да им се обадя, а към този момент разбрали, ми се обадиха и споделиха: „ Готови сме, чакаме! “ . В „ Пирогов “ единствено бяха освободени 10 операционни и чакаха. Същата е обстановката и в „ Св. Анна “ и ВМА, регистрира той.

Колкото и да са ни малко екипите, в този миг да се концентрират в границите на 25 минути 14 екипа на нещо, което се намира на 27 км от София, е много мъчно, добави шефът на Спешна помощ.

Д-р Гелев заяви още, че последната кола за спешна помощ е откарала и още един потърпевш – водач на бус, движещ се в другото платно, който се загледал в случая и самичък аварирал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР