На изслушване в парламента Калин Стоянов обяви, че по всяка

...
На изслушване в парламента Калин Стоянов обяви, че по всяка
Коментари Харесай

Рашков отвърна на удара: Калин Стоянов не знае къде се намира! Да не се прави на Шерлок Холмс!

На чуване в Народното събрание Калин Стоянов разгласи, че по всяка възможност Брендо е влезнал в България незаконно със аероплан, а това се е случило по време на тогава настоящия министър на вътрешните работи - Бойко Рашков.

Подигравките в зала не закъсняха.

Бойко Рашков отвърна на удара. По пътя си към парламентарната естрада, депутати в залата му подвикваха: " Наздраве! " и " Дори не си носи чадър! ".

" Изслушването на Калин Стоянов се изроди в неособено уважително отношение в пленарната зала! Стоянов дължи поста си в ГДБОП персонално на мен, прави се на воин пред народните представители. Прави се на воин пред настойниците, тези, които най-вече викат, тези, които се смеят в пленарната зала и прояват политическата си просвета. Или не се е подготвил за днешната среща с нас, или въобще не познава случая със " самолетчетата ", както се подиграват тук ", съобщи той.

В своя отбрана, Рашков изясни хронологията на събитията към самолета, станал централна тематика след чуването на Стоянов.

" Изяснихме това, което можеше тогава, в границите на няколко дни. Тогава министър на защитата беше Драгомир Заков, който в елементи изясни по какъв начин са работили Военновъздушни сили, тези на България, Унгария, Румъния и какъв е маршрутът, който е следван от самолета, за който тогава беше известно, че е добит от Литва, и се появи и информация, че купувачът на самолета е българска компания. За това нищо не беше казано ", означи той.

Бойко Рашков разгласи, че Калин Стоянов " не знае къде се намира ", демонстрира " подправен подвиг " и се прави на Шерлок Холмс. " Непочтителното отношение към националното преставителство е политическата просвета на Калин Стоянов. Твърдят се смехории и вицове: по какъв начин органите на Министерство на вътрешните работи, неприятно ръководени тогава от мен, не са взели ограничения. Също - и насмешки във връзка с Военновъздушни сили, които са се съобразили с неприятните тогава метеорологични условия. Министерство на вътрешните работи не може да се оправи единствено, координирали сме дейностите си същата вечер с Министерството на защитата. През юни този въпрос се обясни в доста огромна степен. Самолетът беше открит на изоставено летище край Търговище. Не бяха открити следи от лицата, които са употребявали летателното средство. Този аероплан е летял задоволително ниско, с цел да не бъде прихванат от техническите средства на Министерство на защитата. Той е бил проследен освен от самолети на Военновъздушни сили на Унгария, а и на Румъния и посоката е била Сърбия, само че самолетът се е отклонил доста бързо към територията на България ", изясни той. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР