На изложението за потребителска електроника CES 2018 LG Electronics се

...
На изложението за потребителска електроника CES 2018 LG Electronics се
Коментари Харесай

LG представя нова гама "обслужващи" роботи


На ревюто за потребителска електроника CES 2018 LG Electronics се готвят да показват новите си нововъведения в областта на изкуствения разсъдък, предопределени за третичния бранш на промишлеността. Създадените от южнокорейската компания концептуални роботи "КЛОУИ" са особено създадени, с цел да дават помощ в разнообразни хотели, заведения за хранене, летища, супермаркети.

В серията, която ще бъде показана на ревюто са включени робот сервитьор, робот пиколо и робот пазарска количка. Това са най-новите оферти на компанията след лансирането на тестовия робот за даване на насоки по летищата (Airport Guide Robot) и тестовия робот за разчистване на летища (Airport Cleaning Robot), чиито изпитвания неотдавна завършиха сполучливо в границите на интернационалното летище в Корея. Роботът-косачка (Lawn Mowing Robot) и вежливият Hub Robot, които неотдавна участваха в проби в една от най-големите финансови институции в Корея, също са част от фамилията на "КЛОУИ".

Целта на робота сервитьор е бързо и дейно да разнася храна и питиета на гостите и клиентите в хотелите и чакалните в летищата. Роботът може да достави храна и освежаващи питиета когато и да е, а с помощта на вградения си плъзгащ се поднос, той може елементарно и безвредно да сервира. След като доставката бъде доказана от клиента, роботът сервитьор се връща на изходната си позиция изцяло независимо.

Роботът пиколо пък е основан за да доставя багаж до стаите на гостите. Той понижава неудобствата, свързани с бавното обслужване и дългото изчакване по време на хотелските престои. Роботизираното пиколо може да се оправи и с експресни услуги по регистрация на настаняване, както и да обработва заплащания, което дава опция на заетите посетители да освободят хотелската стая и багажът им да бъде доставен до изчакващ автомобил за рекордно малко време.

LG ползва експертизата си в роботиката и с цел да усъвършенства извършването на покупки в премиум супермаркети. С помощта на робота пазарска количка клиентите могат да сканират продуктите, употребявайки четеца на баркодове, вграден в робота и по този начин да преглеждат цените. Клиентите също разполагат с цялостния си лист с покупки на предния екран на робота. Посредством смарт телефон приложение роботът може да насочва пазаруващите към продуктите, които са най-подходящи за тях.

"КЛОУИ" роботите на LG ще бъдат разработвани паралелно с ThinQ– марката за изкуствен интелект към потребителската електроника и домакинските уреди на компанията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР