На изложението IFA 2018 Panasonic представи своя UHD Blu-ray плейър

...
На изложението IFA 2018 Panasonic представи своя UHD Blu-ray плейър
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за новия Blu-ray плейър UB9000 на Panasonic

На ревюто IFA 2018 Panasonic показа своя UHD Blu-ray плейър от най-голям, референтен клас DP-UB9000, който поддържа технологиите HDR10+ и Dolby VisionT, и възпроизвежда Ultra HD Blu-ray, Video On Demand (VOD) и USB наличие. Новият UHD Blu-ray плейър ще се предлага на пазара от септември
Оборудван с процесор HCX (Hollywood Cinema Experience), UB9000 е създаден и усъвършенстван от експерти в сърцето на Холивуд. Независимо от вида на възпроизвежданото наличие, процесорът HCX обезпечава вълнуващо домашно забавление, тъкмо както е замислено от основателите на наличието.

В допълнение към високото качество на картината, обезпечено от процесора HCX, референтният UB9000 предлага и извънредно високо качество на звука, с помощта на специфичните градивни и схемни решения, като аналогови аудио схеми, настрана зареждане на звуковите вериги, високопрецизен цифрово-аналогов преобразувател и XLR уравновесен излаз. Поместен в новоразработено шаси с висока издръжливост и ниско ситуиран център на тежестта за понижаване на вибрациите, UB9000 възпроизвежда тон с чудесно качество. Този нов модел подвига летвата за аудио/видео феновете с най-високото качество на картината и звука в историята на Blu-ray плейърите на Panasonic.

Panasonic UB9000 поддържа гласов надзор посредством Гугъл Assistant и Amazon Alexa. Просто като говорите на съществуващо Гугъл Assistant или Amazon Alexa устройство, можете комфортно да превъртате напред или да поставяте на пауза обичания си филм, без да се постанова да употребявате дистанционното управление.
Вземете максимума от HDR
UB9000 поддържа технологията за динамични метаданни HDR10+*, която ще предложи на феновете допустимо най-хубавото образно преживяване посредством усъвършенстване на облика поотделно за всяка сцена. HDR10+ е отворена, безплатна платформа за динамични метаданни, основана от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. Плейърът също по този начин поддържа и Dolby VisionTM*. Dolby Vision преобразява развлекателните прекарвания, осигурявайки по-голяма бляскавост и контрастност, както и по-пълна палитра от богати цветове. От основаването на наличие до разпространяването и възпроизвеждането му, Dolby Vision обезпечава поредно и грандиозно преживяване от редица наличия и устройства.
Висококачествена картина: възпроизвеждане на истинския облик с ефикасни технологии за обработка на картината
Плейърът UB9000 е оборудван с 4K процесор HCX, създаден от Panasonic особено за Ultra HD Blu-ray. Процесорът употребява неповторими технологии за усъвършенстване на цветовете и градациите, основани в холивудската лаборатория Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Процесорът HCX дейно обработва Ultra HD Blu-ray данните и поточно излъченото 4K видео наличие от Интернет, с цел да обезпечи пресъздаване на картина с прецизни цветове и оптимална бляскавост.
  Прецизна обработка на цветовете
Цветовата информация, съдържаща се в сигналите от 4K източниците и компресирана от съответните формати, като Ultra HD Blu-ray, е мощно редуцирана до 4:2:0, или към 1/4 от първичното й наличие. За да бъде изведен сигнал, подобаващ на условията на 4:4:4 телевизионните екрани, Ultra HD Blu-ray плейърът прави усъвършенствана високопрецизна обработка на цветовете. Обикновените обработващи системи проучват прилежащите пиксели от горната страна и изпод, и на база на тази информация генерират междинни пиксели. Panasonic употребява по-сложен развой с разбор на повече пиксели от горната страна, изпод, отляво и отдясно, вследствие на което се основават доста по-оптимални и реалистични междинни пиксели. Чрез по-прецизната обработка на 4K (4:2:0) сигналите, декодирани от Ultra HD Blu-ray наличието, и интерполацията им до 4K (4:4:4) сигнали, Panasonic обезпечава възпроизвеждане на красиви и реалистични облици с натурална дълбочина и наситени цветове.

UB9000 има истинска функционалност за повишаващо мащабиране, наречена 4K Direct Chroma Up-scaling, благодарение на която може да извежда картина с 4K резолюция и превъзходни цветове от Full HD наличие.

[Необходимо е свързване с 4K/60p/4:4:4-съвместим тв приемник посредством високоскоростен кабел, поддържащ 18 Gbps. При възпроизвеждане на Ultra HD Blu-ray наличие, 4:4:4/36-bit данни се извеждат за 4K/24p, а 4:2:2/36-bit данни се извеждат за 4K/60p.]
  Оптимална HDR обработка
Все по-голямото разпространяване на HDR наличие посредством дискове или услуги за поточно предаване прави оптималното му възпроизвеждане изключително значимо. Освен че имат необятен диапазон на контраста, изображенията от Ultra HD Blu-ray плейърите би трябвало да се възпроизвеждат с прецизни елементи и в тъмните, и в светлите зони. За да реализират това, новите плейъри на Panasonic употребяват три неповторими технологии за оптимална HDR обработка.
HDR усъвършенстване
HDR-съвместимите тв приемници употребяват тонално систематизиране, с цел да настроят яркостния диапазон на изображенията по отношение на статичните метаданни във възпроизвежданото наличие, само че от време на време не се реализират оптималните резултати, според от производителя или съответния модел. Чрез осъществяването на тонално систематизиране в самия плейър се обезпечава устойчиво HDR качество на картината, без значение от тв приемника. Оригиналните технологии за разбор и обработка на изображенията на Panasonic пресъздават HDR изображения с по-висока подробност, а тоналното систематизиране се употребява за контролиране на яркостното равнище на наличието. Оптимално се възпроизвеждат даже елементарните HDR10 и телевизионни HDR изображения.
HDR конфигурация за разнообразни условия на гледане
Всичките нови плейъри на Panasonic за 2018 година имат функционалност за HDR конфигурация, която възпроизвежда с висока точност и тъмните, и светлите зони в картината, без значение от околната конюнктура. Тъмните подиуми в HDR изображенията от време на време са мъчно забележими при гледане в ярко помещение и може да изискват конфигурация на яркостта. Тъй като HDR сигналите всъщност са разнообразни от SDR сигналите, съществуващите функционалности за конфигурация са незадоволително ефикасни. UB9000 употребява истинска технология за усъвършенстване на HDR видео сигналите, която му дава опция да контролира свободно яркостта на HDR изображенията. Бутон за HDR конфигурация на дистанционното управление разрешава на потребителя просто да избере оптималната конфигурация, според от ситуацията на гледане.
Преобразуване на динамичния диапазон от HDR в SDR (Тонално систематизиране, усъвършенствано за SDR телевизор)
С функционалността Dynamic Range Conversion (Преобразуване на динамичния диапазон) се възпроизвеждат по-ярки и по-красиви изображения при проявление на тв приемник, който не е съчетаем с HDR, а има общоприет динамичен диапазон (т.нар. SDR телевизор). Така облиците стават по-въздействащи, което дава отговор на предназначението на Ultra HD Blu-ray.
Качество на звука от най-висока класа : неповторими аудио технологии за възпроизвеждане на първокачествен тон
  Специално създадено зареждане за звуковите вериги
Високоефективен токоизправител
Използването на обособен изолиран токоизправител за аудио веригите обезпечава висок динамичен диапазон и понижава съмненията в напрежението и шума, породен от цифровите схеми. Нещо повече, в захранващия блок са употребявани висококачествени електролитни кондензатори от аудио клас и новоразработен импулсен трансформатор с намотки от безкислородна мед OFC (Oxygen Free Copper) за понижаване на импеданса на зареждането.
10-линеен стабилизатор
Захранванията на цифровите и аналоговите схеми в цифрово-аналоговия преобразувател са отделени и изолирани. Освен това, аналоговите стъпала в допълнение са разграничени на 2-канална и 7.1-канална част, като на 2-каналната част се подават две обособени нормализирани зареждания за левия и десния канал. По този метод схемата на стабилизатора става 10-линейна, с което дейно се понижават взаимните разстройства и се реализира оптимално чисто звучене. Също по този начин, в зареждането на аналоговите вериги са употребявани висококачествени електролитни кондензатори от аудио клас за понижаване на шума и разстройствата.

Аналогови аудио схеми
Висококачествен цифрово-аналогов преобразувател
2-каналната и 7.1-каналната звукови вериги са оборудвани с първокачествен цифрово-аналогов преобразувател с необятна входна съгласуемост, огромно съответствие сигнал/шум и висок динамичен диапазон.
Специална печатна платка за аналоговия излаз
Аналоговите схеми за 2-каналния и 7.1-каналния излаз са инсталирани върху специфична стъкло-епоксидна печатна платка. При тях са употребявани висококачествени електронни детайли, като операционни усилватели с невисок звук и електролитни кондензатори от аудио клас. Сигналите се придвижват в изцяло уравновесен тип през цялата верига, от цифрово-аналоговия преобразувател до XLR изходите, чрез диференциални схеми
2-канален (RCA/XLR) и 7.1-канален аналогов излаз
2-каналният и 7.1-каналният излаз също са разграничени. Нещо повече, 2-каналният излаз е оборудван с уравновесени XLR изходни конектори, в допълнение към обичайните RCA конектори.

  Високоустойчиво шаси с ниско ситуиран център на тежестта
Централно ситуирано дисково устройство с новоразработена основа
Новоразработената основа с триизмерна дебела стоманена плоча закрепва оптичното дисково устройство към центъра на двуслойното шаси, с цел да се понижат вибрациите и шума при въртенето на диска.
Двуслойно шаси
Двуслойната структура на шасито с тежка стоманена плоча обезпечава невисок център на тежестта и дейно угнетяване на вибрациите.
Алуминиев лицев и странични панели
Лицевият панел и страничните панели са направени от дебели алуминиеви плочи. Това покачва твърдостта и устойчивостта на шасито, и доста понижава вибрациите.
7.1-канален аналогов аудио излаз
UB9000 може да извежда аналогов 7.1-канален аудио сигнал, допускащ непосредствено свързване към система за домашно кино и възпроизвеждане на реален съраунд тон. Нещо повече, конекторите на UB9000 са позлатени за по-висока проводимост и надеждна отбрана против окисляване.

  Двоен Pure AV (Аудио/видео изолиран) HDMI излаз

Възпроизвеждане на High-Res Audio (Звук с висока резолюция)

Новите Ultra HD Blu-ray плейъри на Panasonic за проектирани за възпроизвеждане на тон с висока резолюция. Освен стандартните формати WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, те могат да възпроизвеждат DSD (11.2MHz***/5.6 MHz/2.8 MHz) ALAC и AIFF музикални файлове. Просто свържете плейъра към вашата домашна аудио система и се насладете на музика със студийно качество.

  Цифров лампов тон с повишение на честотата на дискретизация

Интелигентни мрежови функционалности: цялостната мрежова функционалност обезпечава елементарен достъп до разнообразни 4K източници
  Гласово ръководство
Panasonic UB9000 поддържа гласов надзор от Гугъл Assistant** и Amazon Alexa**. Просто като говорите, можете комфортно да изпълнявате разнообразни интервенции, да вземем за пример да превъртате напред или да поставяте на пауза обичания си филм, без да се постанова да употребявате дистанционното управление.
  Съвместимост с 4K VOD
Новите Ultra HD Blu-ray плейъри на Panasonic поддържат услуги за видео по поръчка 4K VOD (Video on Demand), предлагайки ново зрително прекарване на тези, които търсят безкомпромисно качество на картината и звука.
  Възпроизвеждане на 4K видеозаписи от видеокамера и JPEG изображения Дизайн: стилният дизайн основава възприятие за изискано наличие
Всички тези съвременни технологии са поместени в моден и грациозен корпус. Алуминият в лицевия и страничните панели на UB9000 спомага за възстановяване на звуковото качество и в същото време придава разкош на дизайна, заслужен за референтен модел от толкоз висок клас.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР