На изложението Comtrans 2021 в Москва, КАМАЗ, наред с други

...
На изложението Comtrans 2021 в Москва, КАМАЗ, наред с други
Коментари Харесай

Разход - само 25 л/100 км! Характеристиките на най-новия КАМАЗ са известни

На ревюто Comtrans 2021 в Москва, КАМАЗ, наред с други нови артикули, показа камион от потомство К6. Иновацията се назовава KAMAZ-54907 Continent и в действителност е развиване на поколението K5, а точно на KAMAZ-54901, който беше пуснат в серийно произвеждане през 2019 година

От компанията обявиха, че все още не е допустимо е да се осъществя чист електрически камион. Следователно работните благоприятни условия за понижаване на разноските за гориво са следните: или да се направи електрически камион с горивни кафези (подобна разработка въз основата на КАМАЗ в границите на Komtrans също беше показана), или да се направи хибрид, който да харчи доста по-малко гориво.

Именно подобен е KAMAZ-54907 Continent, разполагащ със силов тракт, който може да работи както с дизелово гориво, по този начин и с електричество. В резултат на това разходът на дизелово гориво би трябвало да бъде към 25 л 100 км, което е със 17% по-малко от това на KAMAZ-54901.

По-леките сплави в шасито и аеродинамиката също ще допринесат за икономията на гориво. Активните обтекатели за KAMAZ-54907 Continent са ситуирани на страничните панели, в горната част на рамата и на задния надвес. Дизайнът на полуремаркето също е решен по аеродинамичен метод.

Предната оптика съставлява матрични LED светлини, а вместо странични огледала има инсталирани камери, картината от които се предава на монитори, инсталирани на предните колони в кабината.

В кабината има единствено една седалка, тази на лидера, която е с интензивно електромагнитно окачване, потискащо 90% от вибрациите. Според плана в кормилото ще има екран - от него би трябвало да се ръководи навигацията. Планира се салонът да бъде оборудван с ледник, мултикукър, умивалник и сейф.

Има и две вътрешни камери, които ще оценят положението на лидера и ще алармират за нараснала отмалялост. А над седалката на лидера има безконтактен алкохол-тестер, който ще попречи на стартирането на мотора, в случай че лидерът е пийнал. За камиона се афишира третата степен на автономност, т.е. той може независимо да се движи по права линия, да стопира пред трудности, да поддържа скорост в колона.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР