На изложението CES 2024 в Лас Вегас ASUS представи умните

...
На изложението CES 2024 в Лас Вегас ASUS представи умните
Коментари Харесай

ASUS представи AirVision M1 – умни очила с Micro OLED дисплеи и поддръжка на множество виртуални екрани

На ревюто CES 2024 в Лас Вегас ASUS показа умните очила ASUS AirVision M1 с Micro OLED екрани, които могат да демонстрират наличие от обвързван смарт телефон или компютър. ASUS AirVision M1 поддържат опцията за основаване на голям брой виртуални екрани, което разрешава на потребителите да извършват голям брой задания по едно и също време.

Подобно на NXTWear S на TCL, очилата на ASUS имат вградени високоговорители и шумопотискащи микрофони. За прекачване на наличие на екрана се употребява кабелна връзка посредством USB-C порт. Освен това AirVision M1 има тъчпад, вграден в лявата слепоочна част на AirVision M1, който разрешава настройки на екрана, в това число контролиране на яркостта и активиране на 3D режима, както и ръководство на възпроизвеждането на наличие, да вземем за пример прекъсване на филм на пауза. Устройството поддържа 3DoF, тъй че можете да фиксирате виртуалния екран в избрана позиция.

Очилата разполагат с Micro OLED екрани с резолюция 1080p и отвесен ъгъл на видимост 57°, което ви разрешава да поставите голям виртуален екран пред себе си. Максималната бляскавост на екраните е 1100 нита, а устройството обезпечава 95% покритие на цветовото пространство DCI-P3.

Трябва да се означи, че сходно на NXTWear S, умните очила AirVision M1 не се отличават с прелъстителен дизайн и наподобяват много обемисти. Цената на устройството и периодите за появяването му на пазара към момента не са известни. За съпоставяне, сходни умни очила на TCL се оферират на цена от 399 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР