На изложението CES 2024, Samsung представи нов телевизор от трето

...
На изложението CES 2024, Samsung представи нов телевизор от трето
Коментари Харесай

Samsung представи своя най-ярък OLED телевизор в историята – досадните отблясъци ще останат в миналото

На ревюто CES 2024, Samsung показа нов тв приемник от трето потомство S95D QD-OLED. Основната му характерност е, че с помощта на най-високото равнище на бляскавост и специфичното покритие, тв приемникът е в положение да излъчва най-чистата и ярка картина даже при ярка слънчева светлина.

Антирефлексното покритие не е нещо ново за тв приемниците от висок клас, само че Samsung наподобява е отишла още по-далеч, като е приложила специфична технология за обработка на панела на S95D – нещо, което съгласно производителя не е оказало отрицателно въздействие върху ъглите на видимост или изкривяването на цветовете.

„ Технологията OLED с ниска степен на отразяване употребява нов профилиран пласт твърдо покритие и структурна обработка на повърхността, с цел да обезпечи превъзходни OLED елементи без отражения “, се споделя в известие за пресата на Samsung.

Според компанията S95D е „ най-яркият OLED тв приемник на Samsung “. Подобно на миналогодишните модели, той ще се предлага в няколко разновидността с диагонал до 77 инча. Използваният панел поддържа периодичност на освежаване 144 Hz и предлага усъвършенствано възпроизвеждане на цветовете благодарение на изкуствен интелект.

В допълнение към новия панел без отражения, S95D има всички преимущества на OLED тв приемниците с квантови точки на Samsung. Новият тв приемник може да възпроизвежда по-богати и по-ярки цветове при високи равнища на околна светлина спрямо обичайните панели. В същото време дебелината на корпуса му е единствено 11 мм, а в опаковката е включен и хъб Samsung One Connect Box, който е оборудван с всички нужни конектори и портове. Подобно на другите тв приемници Samsung 2024, S95D работи с най-новата версия на фирмената софтуерна платформа Tizen на Samsung.

В допълнение към това Samsung разгласи и по-достъпния тв приемник S90D QD-OLED. Той няма антиотразяващо покритие и му липсват някои други дизайнерски хрумвания, присъщи на флагманския модел. Въпреки това тв приемникът ще обезпечи първокласно качество на QD-OLED картината за по-малко пари. И както постоянно, тези тв приемници не престават да нямат Dolby Vision, а вместо това оферират HDR10 и HDR10 Plus.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР