На излизане от сградата на Министерския съвет министри в оставка

...
На излизане от сградата на Министерския съвет министри в оставка
Коментари Харесай

Министри в оставка коментираха състава на проектокабинета, представен от Мария Габриел

На излизане от постройката на Министерския съвет министри в оставка разясниха включването на имената им в проектокабинета, представен през вчерашния ден пред президента Румен Радев от Мария Габриел, препоръчана за министър-председател от първата парламентарно показана политическа мощ ГЕРБ-СДС.

 

Акад. Денков сподели доста ясно през вчерашния ден – изобщо името ми не е дискутирано в процеса на договарянията, съобщи министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев. Попитан по какъв начин ще разяснява номинацията на Христо Гаджев за министър на защитата, той отговори: „ Нормално “.

 

 борисов едно огромно извинявай върне масата договарянията

 

Министърът на културата в оставка Кръстю Кръстев, маркиран в листата с министри още веднъж за същия пост, съобщи, че не е подавал декларация за отвод. На въпрос дали би останал във формат с държавно управление на Габриел, той отговори: „ Разбира се “. Попитан дали счита, че има какво още да свърши в Министерството на културата, Кръстев сподели, че работата в никакъв случай не свършва.

 

Много бях сюрпризиран през вчерашния ден, когато си чух името, сподели спортният министър в оставка Димитър Илиев. Очаквах напълно друго развиване на нещата и това, което видях, ме изненада, добави той. На въпрос дали би останал в кабинета след ротацията, Илиев сподели: „ Много зависи. Ако има съглашение, в случай че има сделка – несъмнено “. Ако се реализира съглашение на политическо равнище сред двете обединения, на драго сърце бих работил за българския спорт и младежките действия, изясни той.

 

По думите на Илиев съвещанието на държавното управление в оставка през днешния ден е минало в работен дух.

 

Това потвърдиха и министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов и министърът на културата в оставка Кръстю Кръстев. Работим прецизно по програмата си, с политически въпроси не се занимаваме, сподели Попов. Питайте сътрудниците си, които създават заглавия, които не дават отговор на наличието на изявлението, разяснява той в отговор на въпрос по какъв начин е решил да се откаже от поста след ротацията и е предложил Ивелина Василева.

 

 

Нищо не мога да ви кажа, нямам никаква информация, сподели здравният министър в оставка Христо Хинков. За мен е ясно, че няма да остана, добави той.  

 

Министрите в оставка на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, на превоза Георги Гвоздейков и на туризма Зарица Динкова резервираха безмълвие пред медиите.

 

 

Министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов също не разяснява на излизане от съвещанието през днешния ден тематиката за състава на проектокабинета.

 

 

Вчера част от министрите, чиито имена бяха изчетени от Мария Габриел пред президента, споделиха, че не са давали единодушие да бъдат включени в състава на държавно управление след ротацията. Дадените от през вчерашния ден заявления за отвод са в нарушаване на сделката ни, че тези кабинети ще работят при ротация за 18 месеца,  сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в Народното събрание тази заран.  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР