На изключително грозни сцени станаха свидетели (а някои и действащи

...
На изключително грозни сцени станаха свидетели (а някои и действащи
Коментари Харесай

Екшън в Еквадор: нападнаха с юмруци главния съдия в мач от местния елит

На извънредно грозни подиуми станаха очевидци (а някои и настоящи лица)зрителите на дуела сред опашкаря в класирането Макара и водача Аукас в дуел от елита на Еквадор.

Всичко стартира в добавеното време на срещата, когато след обзор с ВАР основният рефер отсъди дузпа в интерес на гостите от Аукас. Тогава съдията Алекс Кахас беше заобиколен от хора от състава и щаба на домакините, които гневно стачкуваха против решението му. Така той раздаде три червени картона - на асистента Борис Фиайос, на резервата Карлос Еспиноса и на треньора на вратарите Ектор Чирибога. Именно последният по никакъв начин добре не одобри обстановката, като първо провокира рухване на отстъпващия рефера със своите закани, а секунди по-късно още веднъж го повали на земята, само че този път с удар с пестник. И двата пъти обаче Кахас бързо стана на крайници.

Междувременно, почитатели на домакините нахлуха на терена, само че бързо бяха арестувани от полицията на стадиона. Съдийската бригада пък се събра, с цел да реши дали да приключи мача, само че въпреки всичко избра той да продължи. Така Луис Канга осъществя въпросната дузпа, само че единствено три минути по-късно противниковият отбор също получи правото на осъществяване от бялата точка и по този начин резервата Факундо Родригес оформи крайното 1:1. Малко преди последния съдийски сигнал, гостите останаха с двама индивида по-малко на терена след червени картони на Ричард Мина и Виктор Фигероа.

Напрежение имаше и след края на дуела, когато група последователи на домакините се насочи към една от трибуните и стартира да хвърля камъни и тъпи предмети по гостуващата агитка. За благополучие, обстановката не ескалира още повече поради намесата на присъстващите служители на реда, като в този момент Чирибога и клубът му Макара чакат да схванат суровите си санкции.

Снимка: API
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР