На издирван за измами и пране на пари за 23

...
На издирван за измами и пране на пари за 23
Коментари Харесай

У нас задържаха мъж, издирван за измами за милиони

На търсен за измами и пране на пари за 23 милиона щатски $ в Съединени американски щати мъж с турско и немско поданство бе наложена мярка за неотклонение " задържане под стража " за период от 60 дни от състав на Окръжния съд в Хасково. Способът за процесуална насила бе подхванат по отношение на Метин Саваш Корос (59 г.), с цел да не се попречи на естественото протичане на същинския развой по екстрадиция, за която американското правораздаване упорства.

Корос е бил арестуван при влизане у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " на 28 септември. Той е разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол. Съдът в Ню Джърси го търси и счита за виновен по три обвинявания - пощенска машинация, банкова машинация и пране на пари в съучастничество с други лица.

В интервала юни - октомври 2018 година посредством изпращане на лъжливи имейли, пощенски писма и известия той заблудил чиновници на договорна компания на Министерството на защитата в Съединени американски щати. Ощетеното сдружение било с предмет на активност за пречистване на нефт със седалище в Република Корея. С това Корос набавил за себе и съучастниците си парична сума от 23 милиона $, предопределени за компанията, съгласно цитираните в съвещанието на съда материали по делото.

Защитата изиска " парична гаранция " или " подписка ", а самият обвинен сподели, че не се усеща отговорен. Съдът обаче възприе доводите на прокуратурата, че лицето може да се укрие. Определeнието може да бъде протестирано или обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР