На издирван с Европейска заповед за арест мъж, обвинен в

...
На издирван с Европейска заповед за арест мъж, обвинен в
Коментари Харесай

Издирван за отвличане на дете мъж бе оставен в ареста от съда в Хасково

На търсен с Европейска заповед за арест мъж, упрекнат в похищение на дете в Нидерландия, бе наложена мярка за неотклонение " задържане под стража " на дело в Окръжния съд в Хасково, оповестиха от Съдебната палата. 

М. Г. (40 г.), двоен жител на Турция и Нидерландия, е бил арестуван на 19 септември на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево " при опит да влезе в страната от Турция. Заповедта за интернационално търсене е доказана от съда в град Оост, Нидерландия, за закононарушение - похищение на дете, като за осъщественото се планува наказване " отнемане от независимост " за период до 9 години, разясниха от съда.

Съставът му е решил, че лицето може да се укрие, което се извежда от нежеланието на обвинения да заяви данни и детайлности за своя обществен статус, фамилно състояние и финансови благоприятни условия. Освен това е непознат жител и няма адресна регистрация у нас, са претекстовете за определението. То би трябвало да подсигурява явяването му пред съда за главното произвеждане по екстрадиция.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив. Почти 100 % от интернационално търсените за закононарушения непознати жители, за които последващото произвеждане за взимане на мярка за неотклонение и за екстрадиция е в Окръжен съд - Хасково, биват залавяни при инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " при влизането си у нас от Турция. Съдебната процедура е те да бъд??т оставяни в ареста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР