На изборите във Великобритания, доминирани от темата за Брекзит, младите

...
На изборите във Великобритания, доминирани от темата за Брекзит, младите
Коментари Харесай

Активността на младите британски гласоподаватели може да е решаваща за резултата от изборите

На изборите във Англия, доминирани от тематиката за Брекзит, младите гласоподаватели, които до момента нямаха думата при вземането на решение дали страната да напусне Европейския съюз, може би държат ключа към успеха. При изискване, че бъдат подтикнати да гласоподават.

Отдавнашна истина на английската политика е, че младежите не са толкоз дейни гласоподаватели като по-възрастните. На последните избори през 2017 година единствено малко повече от половината от тези гласоподаватели, които са под 35-години гласоподаваха, в съпоставяне със 70 % от тези, които са над 60-годишни.

Но това може да се промени. Според публични данни 3,85 милиона души се записаха за вота сред деня, в който бяха планувани изборите - 29 октомври, и крайният период - 26 ноември, от които две трети са под 35 години. Броят на новорегистрираните е съвсем три пъти по-голям, в сравнение с е бил на изборите през 2017 година

Ейми Хили от организацията " Гласувай за бъдещето си ", работеща за увеличение на присъединяване на младите в изборите, споделя, че числата са " в действителност окуражаващи и демонстрират, че политиката притегля задоволително огромно внимание, че да накара повече младежи да гласоподават ".

Това не значи обаче, че младите гласоподаватели харесват това, което виждат. Мнозина от тях не наподобяват впечатлени от избора сред консерваторите на премиера Борис Джонсън, главната опозиционна Лейбъристка партия на Джереми Корбин и шепата по-малки партии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР