На изборите в Сърбия за представители на съветите на малцинствата

...
На изборите в Сърбия за представители на съветите на малцинствата
Коментари Харесай

На избори в Сърбия обиждали на цигани и българи

На изборите в Сърбия за представители на препоръките на малцинствата в неделя се стигна до физически конфликт във Вране сред представители на опозицията и властта, като се отправяли обиди на „ роми и българи “, оповестиха сръбски медии.

„ Шефът на Народната партия (НП) във Вране Джордже Ристич и общинският консултант от Национален парк Драган Павлович без никакъв мотив обиждаха и предизвикаха ръководителя и членовете на изборната комисия, физически нападнаха и пребиха ръководителя на изборната комисия Божидар Попович “, съобщи началникът на градската администрация Душан Аритонович, представен от в. „ Блиц “.

В изказването му се показва, че управлението на Вране най-остро осъжда случаят в изборна секция №2 „ Народният университет “.

„ В двора на институцията “ Ристич и Павлович „ обиждаха и псуваха ръководителя на изборната комисия и нейни членове, като ги назоваха роми и българи “, показва Аритонович. След побоя Божидар Попович е с рани на ръката, носа и по лицето, добави той.

Опозиционната Народна партия на Вук Йеремич обаче има друга версия за станалото. В нейно известие се твърди, че 4-ма членове на ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП) във Вране са нападнали и пребили Ристич и Павлович, отбелязва БНР. Ристич твърди, че един от нападателите държал Павлович, до момента в който останалите трима го удряли, а по-късно и него, като те траяли да ги наскърбяват и след идването на полицията.

Иначе като изборният ден в неделя в Сърбия, когато малко над половин милион жители избираха представители за Националните препоръки на 22 малцинства, в това число българското, протече умерено, показва Танюг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР