На изборите на 4 април машини за гласуване имаше в

...
На изборите на 4 април машини за гласуване имаше в
Коментари Харесай

Росица Матева: Има достатъчно машини за вота в страната

На изборите на 4 април машини за гласоподаване имаше в 9400 секции в страната и допускам, че тези, които към този момент са доставени, ще стигнат. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ Росица Матева, зам.-председател и представител на новата Централна изборна комисия (ЦИК).

Тя подсети, че машинното гласоподаване ще е наложително за секциите с над 300 гласоподаватели.

Комисията чака информация от „ Информационно обслужване “ в какъв брой секции зад граница са дали своят вот повече от 300 души, с цел да се пресметна какъв брой машини са нужни за секциите зад граница, посочи Матева.

По думите ѝ досега не е платено нищо на доставчика на машините „ Сиела Норма “ по контракта, подписан с миналата ЦИК за 43 млн. лева Предстои среща с представители на компанията, които би трябвало да показват още документи, добави представителят на ЦИК.

Тя разгласи още, че ще бъде направена огромна акция в цялата страна с демонстрации по какъв начин се гласоподава с машините, също и калкулации какъв брой души гласоподават за час машинно, с цел да се реши в кои секции ще са нужни повече машини.

Гледайте цялото интарвю във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР