На изборите две в едно на 14 ноември ще се

...
На изборите две в едно на 14 ноември ще се
Коментари Харесай

Окончателно: На 14 ноември гласуваме само на една машина и с една смарт карта

На изборите " две в едно " на 14 ноември ще се гласоподава на една машина и с една смарт карта. Такова е окончателното решение на ЦИК, заяви.

Разписките ще са две или една, според от това дали гласоподавателя гласоподава за двата типа избори или единствено за единият.

Комисията одобри и по какъв начин ще се пресъздават екраните на устройството, тъй че да се направи избор дали вотът ще се упражни по едно и също време за президент и вицепрезидент и за народни представители или единствено в един от двата избора.

Ако три минути след пускане на гласуването гласоподавателят не предприеме дейности по желание, той ще бъде подсетен с текст, че би трябвало да натисне някой от бутоните на екрана.

След активирането на машината със смарт картата за гласоподаване ще се пресъздава екранен надпис " Посочете в кои избори ще гласувате ", изпод натиснете " Потвърдете ", като ще се избират три бутона.

Първият за избор две в едно, вторият за избор на президент и вицепрезидент, третият за избор на народни представители, а на екрана долу вдясно ще има различен бутон в синьо с надпис " Потвърждавам ", след което се зарежда втори екран за гласоподаване, изясни представителят на ЦИК Росица Матева.

След като е направил своят избор, преди да разпечата разписката или разписките, гласоподавателят още веднъж ще може да се върне обратно, с цел да промени избора си откакто направи обзор.

" Прегледайте вашият избор. Следващо изречение изпод можете да измененията като натиснете " Промени избора " бутона, последващо изречение, изпод напишете " Гласуване " и изчаквате квитанция ", изясни представителят на ЦИК, представена от Националното радио.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР