„На Иван Димитров, може би, от държавното обвинение му е

...
„На Иван Димитров, може би, от държавното обвинение му е
Коментари Харесай

АФЕРАТА „КАРНОБАТ”: Говори адвокатът на сина на кмета на града!

„ На Иван Димитров, може би, от държавното обвиняване му е отредена една роля, която е нужна, с цел да се образува по този начин наречената „ незаконна група” и да се издигнат и поддържат обвиняванията. Спрямо него няма нужния най-малко от доказателства за обосновано съмнение, с цел да се наложи тази най-тежка мярка”. Това съобщи в ефира на NOVA Евгений Мосинов, юрист на Иван Димитров, наследник на кмета на Карнобат.

Димитров беше арестуван на 6 септември при интервенция на профилираната прокуратура в града. Той беше един от задържаните, дружно с алкохолния необут Миню Стайков. Според следствието акцията е била планувана, откакто в средата на юли още веднъж при интервенция на профилираната прокуратура в Карнобат беше разрушена незаконна фабрика за цигари.

„ Не желая да го назоваваме „ сина на кмета”. Наказателната отговорност е персонална, сходен израз основава натрапчиви внушения за определящата роднинска връзка”, съобщи юрист Мосинов.

Адвокатът изясни, че на 6 септември на Димитров му е повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група с още 7 лица, която функционирала от 2009 година

„ Ролята на Иван Димитров беше единствено за държане и разпространяване на акцизни артикули, цигари без бандерол в склада в град „ Карнобат”. По-късно беше добавено и обвиняването, че е държал и съхранявал акцизните стоки”, съобщи Мосинов.

Според Мосинов правосъдният акт не е звучал безапелационно и е имало фактологически неточности.

„ Иван Димитров не е открит при реализацията на 18 юли в парцела, той е бил в къщи и когато е потърсен от органите на следствието, той е оказал цялостно подпомагане. В съда в определението беше казано, че има съпричастност, тъй като е отключил пространствата. И това не е правилно. Когато оказваш подпомагане на полицията, това значи ли виновност?”, попита юристът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР