На истинско лято ще се наслаждаваме в следващите дни, като

...
На истинско лято ще се наслаждаваме в следващите дни, като
Коментари Харесай

Синоптиците съобщиха за голяма температурна амплитуда, която се задава идните дни!

На същинско лято ще се любуваме в идващите дни, като тук-там температурите ще стигнат 30 градуса.
Още през вчерашния ден стартира сензитивно стопляне, откакто по време на великденските празници на доста места преваляваше дъжд. Днес към този момент над цялата страна ще грее слънце, а живакът доста ще се повиши.
Максималните температури ще са от 25-26 градуса, а в някои региони като Русе и Велико Търново даже и още по-високи, предвиждат от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Те ще продължат да се повишават и в идващите дни, като не е изключено в сряда и четвъртък да стигнат, а тук-там даже да надвишават 30 градуса, написа " Телеграф ".
Все още обаче е прекомерно рано да поглеждате към морето. Температурите там ще се задържат с към 10-15 градуса по-ниски, в сравнение с навътре в страната. Максималните в идващите дни ще са едвам към 14-15 градуса, по Северното Черноморие и по-ниски.
Температурата на морската вода пък към момента е доста надалеч от подобаващите за къпане стойности. Очаква се през днешния ден тя да е едвам 10-12 градуса,
Към края на работната седмица и през почивните дни още веднъж облаците ще се сгъстяват и тук-там ще вали дъжд. Още на следващия ден се чакат къси валежи в някои елементи на Северозападна България, като не са изключени и такива и в София.
По-сериозно обаче ще се начумери времето в петък, а през почивните дни температурите ще паднат с 5-6 градуса. По-сериозно захлаждане се чака през идната седмица, когато живакът ще продължи да слиза надолу, а вероятността от превалявания се усилва доста.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР