На истински рекорд по вместимост на пътници в баничарка се

...
На истински рекорд по вместимост на пътници в баничарка се
Коментари Харесай

Изловиха над 20 мигранти, натъпкани в баничарка

На същински връх по съдържимост на пасажери в баничарка се натъкнали служители на реда в региона на шуменското село Васелиново. Група от над 20, може би 25 мъже, пътували в стопирано " Пежо Боксер ". Всички били мигранти, нелегално влезнали у нас през границата с Турция. За " находката " описаха очевидци, тя е от началото на седмицата, научи " Труд ".

Междувременно в Районен съд към този момент вървят каузи против нарушителите. От ОДМВР Шумен потвърдиха за арестуваните непознати жители. Афганистанците подписват съглашения и всеобщо ги санкционират условно - на 4 или 8 месеца отнемане от независимост при 3-годишен изпитателен период. За пълнолетните има и по 100 лв. санкция, а за младежите " публично неодобрение ".

Това не е единствената група, хваната на територията на Шуменско в последните дни. По сигнали на жителите на селата от община Велики Преслав са хванати още десетки. Те били пешаци, с маски на лицата и раници на гърбовете, което привлякло вниманието на локалните хора.

По-късно през днешния ден от Апелативна прокуратура Варна оповестиха, че към наказателна отговорност е притеглен 28-годишен земляк за това, че за да набави за себе си имотна полза незаконно подпомагал чужденци да минават в страната в нарушаване на закона. Районна прокуратура – Шумен управлява и 67 бързи производства за няколко групи непознати жители, арестувани в региона на Шумен и Велики Преслав.

35 от тях са до 30 години, а останалите са малолетни. Най-малките били 14 годишни. Очаква се в къси периоди, в границите на задържането до 72 часа, районните съдилища в Шумен и в Преслав да се произнесат по делата.
През ноември м.г. в Шуменско също имаше сходно настъпление на бежанци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР