На испанците ще бъде разрешено да тренират и да се

...
На испанците ще бъде разрешено да тренират и да се
Коментари Харесай

Испания позволява спорта и разходките от следващия уикенд

На испанците ще бъде позволено да упражняват и да се разхождат от идващия уикенд, съобщи министър председателят Педро Санчес в събота, съобщи Агенция Франс Прес.

Правителството ще показа във вторник проекта си за по-широко заключване, който евентуално ще бъде прибавен в деяние през втората половина на май, сподели той.

" Ако пандемията продължава да се развива, както до момента, от 2 май, самостоятелната физическа интензивност ще бъде позволена, както и разходките с хората, с които живеете ", сподели той.

За разлика от множеството други страни по света, от 14 март Испания позволява на жителите да изоставен дома си единствено, с цел да купят храна или медикаменти или за къса разходка на кучето.

На децата от неделя ще бъде позволено до един час дневно, съпроводени от един родител да вървят или играят в зона до километър от домовете им.

Извънредното състояние на Испания беше удължено тази седмица до среднощ на 9 май, като Санчес съобщи, че разхлабването на ограниченията ще бъде последователно.

Съобщението в събота пристигна ден, откакто Испания записва 367 смъртни случая - най-ниския дневен брой смъртни случаи от COVID-19 за четири седмици.

Испания записва 224 000 случаи и 23 000 умряли, с което се подрежда на второ място. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР