На импровизирана среща председателят на ЕК и премиерите на Белгия

...
На импровизирана среща председателят на ЕК и премиерите на Белгия
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Де Кро изслушаха исканията на протестиращите фермери

На спонтанна среща ръководителят на Европейска комисия и министър председателите на Белгия и Нидерландия чуха недоволствата и настояванията на протестиращите фермери. Тя се организира в коридорите на изключителния Европейски съвет в Брюксел. По-рано в четвъртък 1000 трактора се сърбаха пред Европейския парламент. Фермерите желаят повече запаси, с цел да могат да се изхранват от създаденото.Освен това осъждат Зелената договорка на Европейски Съюз, която води до по-строги екологични стандарти.
Имахме доста градивна и потребна среща. Изслушахме главните недоволства и опасения на фермерите. Много е значимо да намираме общи решения, да споделяме задачите за опазването на природата, тъй като всички живеем в нея. А самите фермери са най-хубавите посланици на природата.
Урсула фон дер Лайен – ръководител на Европейска комисия

Фермерите са недоволни от административната тежест, обвързвана с Общата селскостопанска политика и Зелената договорка. Отбелязват спада в цените на пшеницата и зърнените култури. Белгийският министър председател, чиято страна ръководи Съвета на Европейски Съюз, желае да сложи фокус върху проблемите на селското стопанство.
Виждаме, че те желаят да бъдат сътрудници в екологичния преход. Положили са доста старания до момента, само че са изправени пред поредност от ограничения, стоварващи се върху тях по едно и също време.
Александер Де Кро – министър председател на Белгия

Договорите за свободна търговия също са обект на опасения за земеделските производители. Те отхвърлят комерсиалното съглашение с Меркосур, което ще улесни вноса на артикули, създадени при по-свободни стандарти. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР