На има-няма 20 км от София, в Искърското дефиле, се

...
На има-няма 20 км от София, в Искърското дефиле, се
Коментари Харесай

Село Владо Тричков - по 36 часа без вода, по 12 с мътна и кална течност от чешмите

На има-няма 20 км от София, в Искърското дефиле, се намира китното село Владо Тричков. Разположено от двете страни на реката, обградено от зелени гори и високи чукари, гостите на селото получават спазено заричане за чист въздух и тишина, нарушавана единствено от преминаващите в ниското влакове.
Така идилично наподобява Владо Тричков, когато преминеш през селото или гостуваш за час-два на другари. Заговориш ли се обаче с локалните, не остава и помен от идилията изключително в случай че попиташ къде можеш да си измиеш ръцете или плода, който си откъснал от близката овошка.
Оказва се, че селото едвам на половина е водоснабдено от локалното ВиК, а останалата част разчита на частни каптажи. Иначе казано, поради особения си релеф и трайно настанилите се летни горещини в последните години селото много постоянно жадува. Режим на водата има съвсем всяко лято. 12 часа има вода на чешмите на едната част от селото, след това 12 часа се цялостни каптажът на ВиК София област, на другия ден идва ред на другата част, след това отново малко пълнене на каптажа. Всяко домакинство получава вода 12 часа, а идващите 36 часа стои на изсъхнало.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР