На Игнажден коледари огласиха с песни и наричания сградата на

...
На Игнажден коледари огласиха с песни и наричания сградата на
Коментари Харесай

Коледари нарекоха добра и щастлива година за Пловдив и пловдивчани

На Игнажден коледари огласиха с песни и наричания постройката на Община Пловдив. Изпълниха ги момчетата от 8 до 12 клас от отбор „ Марица “ към СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, с живописен началник Боян Алексиев и хореографи Ангел Раков и Недялка Димитрова.
Прочетете още
Децата пожелаха здраве и благоденствие на кмета на Пловдив Костадин Димитров и на чиновниците от общинската администрация.

„ Ние, коледарите от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ Ви желаем радостни празници “, обърнаха се момчетата, които се образоват за специалност „ Танцьор “, компетентност „ Български танци “.

Кметът напомни поверието, че на Игнажден се гадае каква ще е годината съгласно първия посетител, който прекрачи прага на къщата.

„ При толкоз положителни, положителни и въодушевени младежи през днешния ден тук, няма по какъв начин годината да не е щастлива и благословена за Пловдив и пловдивчани “, акцентира Костадин Димитров.

Той благодари на хореографския екип и на надарените ученици на образователното заведение по тази причина, че съхраняват традициите и добави, че точно националните традиции ни дефинират като българи.

От Община Пловдив съблюдаваха ритуала и изпратиха гостите с дарове и пожелания за светли празници.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР