На Христовата възраст Виктор Димитров от София улови кръста в

...
На Христовата възраст Виктор Димитров от София улови кръста в
Коментари Харесай

Софиянец, който не може да плува, хвана кръста в океана

На Христовата възраст Виктор Димитров от София улови кръста в океана за Богоявление в Града на Ангелите. Традицията датира повече от 30 години, като сънародниците ни в Ел Ей постоянно се събират на най-известният пристан в целия щат Калифорния на брега на Санта Моника, където духовник от Българската Православна Църква “Св. Георги ” хвърля Кръста и ръси за здраве и благодат.

Тази година десетки почетоха събитието, за разлика от времето преди КОВИД, когато имаше случаи на над 100 сънародници.

За първи път в историята, нито един представител на генералното консулство не участва, за разлика от предходни години, когато идваха и повече от един и постоянно със фамилиите си.

Както и обикновено не посещават и двете 60-годишни български църкви и 75-годишен клуб, които носят на Ел Ей купата “единственно място в света с три собственни изплатени парцели на български организации ”.

Луксозната постройка и домовете на чиновниците на “официална България ” в Ел Ей са безусловно на 10-15 минути от кея Санта Моника. Общо взето дипломатите залагат на “звезди ” и фукане, даже си разрешават повтаряне на събития водещо разделяне на общността и други запаметяващи се дейности, само че за това различен път.



Традиционно светото събитие закъсня и този път, както през минали години, само че това даде златна опция да дойдат и тези хора, които бяха в трафик. Впечатление направи огромният брой на младежи, както и наличието на академик и предприемач.

Да виждаме български хайлайф и класа на Богоявление на кея, и да скачат за Кръста, това също е традиция през годините.

Само двама се осмелиха да влязат в океана за Кръста, само че и това бе безусловно задоволително на фона на стотиците фенове и туристи, и страхотните рестрикции и защита на кея, един от знаците на Лос Анджелис.

“Имам боязън от водата и не мога да плавам. Не знам какво ме накара да вляза, ” сподели щастливият и към този момент блажен Виктор Димитров в извънредно изявление за BULGARICA.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР