На Християн Пендиков днес му предстои операция на челюстта, тъй

...
На Християн Пендиков днес му предстои операция на челюстта, тъй
Коментари Харесай

Френски и български лицево-челюстни хирурзи ще оперират Християн Пендиков днес

На Християн Пендиков през днешния ден му следва интервенция на челюстта, защото е счупена на три места след това на побоя. Операцията ще извършат двама френски и двама български лицево-челюстни хирурзи във Военномедицинска академия(ВМА). Това изясни за Българска телеграфна агенция ръководителят на фондация „ Македония “ Виктор Стоянов за положението на пребития предходната седмица секретар на организацията „ Клуб Цар Борис Трети “ в Охрид Християн Пендиков. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 788
В петък Пендиков беше транспортиран от Република Северна Македония в България и настанен във ВМА.

Стоянов изясни, че счупванията на Пендиков са много тежки. По думите му той ще се възвърне за няколко седмици и добави, че след интервенцията ще има болничен престой.  

Относно това по какъв начин се е стигнало до побоя на Пендиков, Стоянов съобщи, че това е етническо нахлуване. 

 
„ Той ми звънна, минути откакто беше пребит и се опитваше да стигне самичък до полицията, защото полицията отказала да пристигна на място, разбирайки, че става дума за него и за българин “, описа Стоянов. 
 
Той добави, че Пендиков е бил атакуван от трима души в заведение, пред доста хора. 
 
Според Стоянов институциите в Република Северна Македония „ прекомерно постоянно не работят за българите “. 
 
Той напомни за случая със стрелбата с огнестрелно оръжие на 24 ноември 2022 г. срещу организацията „ Цар Борис Трети “в Охрид и означи, че към момента няма открит причинител. Стоянов добави: 
 
Ако Северна Македония желае да бъде страна член на Европейския съюз и да продължи своята евроинтеграция, би трябвало да направи по този начин, че институциите да работят и за българите, а етническото гонене на българи да бъде прекъснато. 
 
Стоянов означи, че Пендиков още получава закани онлайн. Конкретни хора с име и фамилия, с лице, му пишат, че ще дойдат в България и ще го убият, съобщи той. 
 
Според Стоянов полицията в Република Северна Македония не подхваща ограничения против тези, които заплашват Пендиков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР