На хората, които не са ваксинирали срещу COVID-19, не трябва

...
На хората, които не са ваксинирали срещу COVID-19, не трябва
Коментари Харесай

Германски лекар: Неваксинираните са опасни за обществото! Не трябва да им се връща свободата

 На хората, които не са ваксинирали против COVID-19, не би трябвало да се разрешава да пътуват или да вземат участие в други действия, съобщи Петер Хайнц, ръководител на асоциация на лекарите в немската провинция Райнланд-Пфалц, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Не би трябвало да се разрешава на неимунизираните да смъкват маските си. Не би трябвало да могат да вървят на игрища или в плувни басейни, нито да пазарят в супермаркети без маски ", съобщи през вчерашния ден водещият доктор пред локалния в. " Рейн цайтунг ". Той добави, че тези, които не са се ваксинирали или са получили единствено една от двете нужни дози, не би трябвало да могат да вървят на отмора, даже в случай че имат тест, показващ, че не са инфектирани с COVID-19.

" Безплатните проби не пазят хората. Всеки, който отиде до някой остров с отрицателен PCR тест, може да бъде инфектиран, до момента в който е там, след което да се върне, носейки вируса ", акцентира Хайнц.

" Ако върнете свободите на неимунизираните, губите опцията да достигнете всички с имунизациите ", добави той.

На хората би трябвало да се каже, че " без имунизация няма свободи ", предложи още водещият доктор. Според него тези, които не са се ваксинирали, са заплаха за обществото и не би трябвало да имат същите свободи като имунизираните.

Поощренията за имунизиране са неуместни, само че наложителната имунизация също е неправилна и демонстрира покровителствено отношение, добави Хайнц.

Първоначално немската стратегия за имунизация беше подложена на критика за бавния си старт. Около 35 милиона души, или 42,1 на 100 от популацията на страната, към този момент са напълно имунизирани, заяви през вчерашния ден институтът за инфекциозни заболявания " Роберт Кох ", само че се ускоряват опасенията, до момента в който мощно заразният вид Делта се популяризира в същия миг, когато стартира сезонът на отпуските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР