На хората им писна да плащат във Велико Търново най-скъпите

...
На хората им писна да плащат във Велико Търново най-скъпите
Коментари Харесай

Започна се! Скъпотията на горивата изкарва хората на улицата, бунтът тръгва от Велико Търново

На хората им писна да заплащат във Велико Търново най-скъпите горива и излизат на митинг. Възмутените водачи от остарялата столица образуваха предприемчив комитет и ще изразят възмущението си на протест, който е плануван в петък от 17 часа на паркинга пред „ Практикер “. Неговият ръководител юрист Пламен Копанов е входирал специфични писма предложения до кмета Даниел Панов и ръководителя на локалния парламент Венцислав Спирдонов да поддържат хората, защото и самата община е ощетена от фрапиращите цени на дизела и бензина в болярския град, написа в. " Борба ", представен от Блиц.

Сформирана е и специфична група във Facebook, която набира от ден на ден почитатели, които разгласяват касовите си бележки и показват възмущението си. Над 8 хиляди до момента са откликнали, че ще участват или имат интерес към електронната покана за събитието.

Между притежателите на бензиностанциите във Велико Търново има картел и по тази причина цените на горивата са най-високи в цяла България, уверени са водачите от болярския град и като доказателство за това демонстрират фактури на едни и същи бензиностанции от прилежаща Горна Оряховица, Дряново, Габрово, Севлиево и съпоставят със стойностите в регионалния център.

„ Едни и същи вериги продават с разлика от 20-30 стотинки на обектите си, ситуирани единствено на 5 – 6 километра един от различен. Срамота е да вървим да пълним резервоари в Горна Оряховица, тъй като там са с едни цени, а в нашия град – на други. Ако това не е картел – здраве “, разяснява юрист Копанов. Друг засегнат участник в митинга пък пресмята, че с сходна разлика в цените търговците печелят по 15-20 лева от всеки цялостен контейнер за сметка на принудените да зареждат скъпи горива водачи. Темата е една от най-коментираните през последните месеци в града, а „ Борба “ на няколко пъти сподели с документи и съответните обстоятелства за следващия ценови потрес.

Икономист предвижда рекорден скок в цените на горивата у нас за Нова година 

В Горна Оряховица, Габрово, Дряново и Севлиево, нафтата и бензина са между 20 И 30 стотинки по-евтини от тези, предлагани във Велико Търново. Фрапиращата разлика е дори при обектите на едни и същи вериги. Наша инспекция сподели, че де факто всички бензиностанции имат автономност за установяване на цени по райони и от шефовете им зависи на какъв брой продават.

Съглашателството на тези в остарялата столица е явно, безапелационни са водачи. Наша инспекция сподели, че да вземем за пример през вчерашния ден литър дизел в Севлиево струваше 2,25-2,26 лева, до момента в който в остарялата столица цената му надвишава 2,55 лева Митингуващите се надяват изразеното от тях неодобрение да накара управленията на веригите да уеднаквят цените си и да управляват обектите си в остарялата столица поради картела.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР