На хората, боледуващи от диабет тип 2, може да се

...
На хората, боледуващи от диабет тип 2, може да се
Коментари Харесай

Диабетиците ще могат да отслабват по време на сън

На хората, боледуващи от диабет вид 2, може да се помогне да отслабват, до момента в който спят, благодарение на нов способ, който се тества от английски учени, заяви ДПА.

Изследователи от университета в Портсмут търсят доброволци за тествания на нова система, които да открият дали вдишването на по-малки количества О2 по време на сън води до понижаване на тежестта, осведоми Българска телеграфна агенция.

Целта на проучването е да изследва дали нощуването в специфични палатки, създаващи среда с ниско наличие на О2, е ефикасно за възстановяване на контрола върху глюкозата в кръвта и въздейства върху загубата на тегло. Доброволците може да вземат участие в пробното изследване от домовете си, като спят в палатка, инсталирана от екипа на проучването за два интервала от по 10 дни.

" Не се усещам клаустрофобично и когато свикнеш с шума от машината, не се чувствам по друг метод ", сподели участничката в тестването Джанет Ренел-Смит.

Предишни проучвания демонстрират, че хипоксията може да понижи апетита и при нея да се изгарят повече калории при пациенти с диабет вид 2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР