На хиляди жители беше наредено да се евакуират ot югозападната

...
На хиляди жители беше наредено да се евакуират ot югозападната
Коментари Харесай

Наводнения в югоизточна Австралия


На хиляди поданици беше подредено да се изтеглят ot югозападната част на Сидни, най-големият град в Австралия , оповестява организация Ройтерс. Наводненията се чака да бъдат по-лоши от тези, които удариха района през миналата година.

Проливен дъжд и преливащи язовири и реки дружно заплашват от неочаквани наводнения и свлачища източното крайбрежие от Нюкасъл до залива Бейтманс в щата Нов Южен Уелс. Очаква дъждът да се ускори в неделя вечерта.

" Ако сте били в сигурност през 2021 година, не предполагайте, че ще бъдете в сигурност довечера. Това е бързо разрастваща се обстановка и можем доста добре да забележим наранени региони, които в никакъв случай преди не са били наводнени ", сподели министърът на службите за изключителни обстановки на Нов Южен Уелс Стеф Кук в брифинг за медиите.

" Това е животозастрашаваща изключителна обстановка ", добави Кук.

Повече от 200 милиметра дъжд е паднал в доста региони, като някои ударени с цели 350 мм, сподели Бюрото по метеорология, предупреждавайки за опасности от наводнения по реките Непеан и Хоуксбъри.
 Проливните дъждове наводниха Сидни
Проливните дъждове наводниха Сидни

Лятото на източното крайбрежие на Австралия е доминирано от метеорологичния феномен Ла Нина

Проливните дъждове доведоха до разлив на основния язовир в Сидни рано сутринта в неделя, оповестиха водните управляващи, като прибавиха, че моделирането демонстрира, че разливът ще бъде съпоставим с огромен разлив през март 2021 година в язовир Warragamba.

Няма място водата да остане в язовирите. Започват да се разливат. Реките текат доста бързо и доста рисково. И тогава имаме риск от неочаквани наводнения, според от това къде са дъждовете.

Имаше близо 2000 позвънявания за помощ в неделя и през последните 24 часа 29 души бяха избавени от наводнения, в това число една жена, която висеше на дирек в продължение на час, до момента в който служащите се бореха да стигнат до нея.

Тялото на мъж, паднал от каяк, беше извадено от пристанището на Сидни, заяви полицията, добавяйки, че събитията се проверяват, само че наподобява са свързани с ветровитите условия.

Австралийското държавно управление даде на щата 100 военнослужещи и два хеликоптера, с цел да помогне при всевъзможни избавителни интервенции , сподели министърът на защитата Ричард Марлс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР