На хиляди британски граждани е наредено да напуснат страните членки

...
На хиляди британски граждани е наредено да напуснат страните членки
Коментари Харесай

Драма за британци в ЕС - Хиляди получиха заповеди да напуснат

На хиляди английски жители е подредено да изоставен страните членки на Европейски Съюз след края на преходния интервал за Брекзит , съгласно публични данни, написа The London Economic.

Данните на Евростат, оповестени в Guardian, демонстрират, че общо 2285 жители на Обединеното кралство са били експулсирани от 1 януари 202 1 година, когато английските жители изгубиха правото си на свободно придвижване в границите на Европейски Съюз , до третото тримесечие на предходната година.

Съгласно изискванията на съглашението за отдръпване, жителите на Обединеното кралство, които са обитавали законно в една от 27-те държави-членки на Европейски Съюз в края на преходния интервал на 31 декември 2020 година, дават отговор на изискванията за непрекъснато престояване, защитавайки техните съществени права.

Четиринадесет страни, в това число Испания, Германия, Португалия и Италия, избраха системи, които автоматизирано дават нов статут на престояване след Брекзит на законно пребиваващи британци, без риск от загуба на права, в случай че бъде пропуснат административен период.

Останалите 13 обаче изискват жителите на Обединеното кралство публично да аплайват за новия си статут на престояване след Брекзит, като доста от тях дефинират крайни дати.

Разделени по страни, данните на Евростат демонстрират, че Швеция съставлява съвсем половината (1050) от всички английски жители, на които е подредено да изоставен през интервала, а Холандия съвсем една трета (615).

Малта сподели на 115 жители на Обединеното кралство да изоставен нейната територия, Франция - 95, Белгия - 65, Дания - 40, Германия - 25 и Австрия - 10, до момента в който някои страни с огромно население от английски поданици, в това число Испания, Португалия и Италия, не оповестиха за заповеди за експулсиране.

Експерти предизвестиха, че данните не прецизират за какво на хората е подредено да изоставен , тъй че не всички експулсирания може да са били свързани с ограничавания за престояване, само че споделиха, че цифрите съставляват " най-яркото допустимо увещание " за последствията от Брекзит .

" Британските жители към този момент са жители на трети страни в Европейски Съюз и като такива са подчинени на вътрешните имиграционни закони ", сподели проф. Михаела Бенсън от университета Ланкастър, която е управлявала няколко проучвателен плана за миграцията, поданството и идентичността след Брекзит.

Бенсън сподели, че контрастите най-вероятно отразяват разликите във вътрешната политика по отношение на имиграцията , условията за регистрация и записването и докладването. " Дания явно има прочут корав метод към цялата имиграция ", сподели тя.
 Англия готви огромни финансови промени поради Брекзит
Англия готви огромни финансови промени поради Брекзит

Те бяха оповестени от финансовия министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР