На Хемус 2022 Rafael Advanced Defense Systems Ltd. ще представи

...
На Хемус 2022 Rafael Advanced Defense Systems Ltd. ще представи
Коментари Харесай

RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни

На " Хемус 2022 " Rafael Advanced Defense Systems Ltd. ще показа разнородни свои решения за въздушни, сухопътни и военноморски приложения със специфичен фокус върху отбранителните стратегии и условия на България. Това включва програмата на страната за бойни машини 8X8, където RAFAEL предлага цялостен пакет от системи, които разрешават и покачват цялостната оцеляемост, маневреност и смъртоносна дарба на наземните бойни машини.

Това оповестяват от компанията.

Основен съставен елемент на този пакет е 30-милиметровата интегрирана система SAMSON RWS, която дава отговор на актуалните закани на бойното поле с композиция от най-съвременните, надеждни и ефикасни решения в света с евентуална интеграция на многоцелеви управляеми ракети SPIKE LR 1 и 2. SAMSON е оборудвана с опция за локализиране на източниците на огън за дейно връщане на огъня, по-бързо и по-точно завъртане към мястото на стрелбата, уеднаквен потребителски интерфейс за всички подсистеми, характерен люк за близко ситуационно осъзнаване и подбронирани муниции. SAMSON RWS е закупен от световни клиенти от Азия, Европа и Съединени американски щати.

RAFAEL ще показа и редица системи, включени в състава на НАТО, които са потвърдили своите благоприятни условия на актуалното полесражение и са укрепили отбранителните качества на европейските сътрудници на компанията. Системата за противовъздушна защита SPYDER включва отворена архитектура, която сега се интегрира, според контракта с Чешката република, в системата за командване, ръководство и връзки на въздушната защита на НАТО.

Системата SPYDER се поддържа от свързаността, обезпечена от усъвършенстваната информационна мрежа BNET на RAFAEL. Друга система, включена в НАТО, която се излага, е фамозното семейство ракети SPIKE, което е включено във военните служби на 39 страни по света, в това число 19 страни - членки на НАТО. SPIKE се създава на европейска земя и посредством EuroSpike GmbH може да бъде закупена от държавите-членки на НАТО посредством OCCAR.

Семейството BNET SDR – усъвършенствана, тактическа широколентова IP MANET (мобилна ad hoc мрежа), софтуерно управляема система за радиокомуникация (SDR), която обезпечава надеждна високоскоростна връзка за широколентови данни, глас и видео в придвижване, за наземни и въздушни платформи и щабове. Модулната, многолентова, многоканална мрежова система разрешава продан на данни с невиждана скорост, позволявайки на всички сухопътни, морски и въздушни единици да вземат участие в обща, непрекъсната, мащабируема мрежа. Тази цялостна информационна система включва устройства за транспортни средства (BNET-V), взаимозависимост (BNET-MP), портативни (BNET-HH) устройства, както и такива за въздушна съгласуваност за самолети (BNET-AR). През октомври 2021 година RAFAEL показа за първи път BNET Nano – нов вид, задоволително дребен, с цел да се побере в човешка длан.

Снимка: RAFAEL  RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни

Семейството противотанкови ракети SPIKE – 5-о потомство, многоцелеви, мултиплатформени и с електро-оптично ориентиране ракети с изключителна акуратност до 32 км по земя, море и във въздуха. Със способността си да трансформират траекторията в придвижване, даже и след изстрелване, тази извънредно висока точност се простира оттатък линията на видимост, с което доста се усъвършенстват опциите за оцеляване на машината, върху която са конфигурирани ракетите, като в същото време се понижава рискът от други вреди. Различни типове ракети от фамилията SPIKE са закупени от 39 страни, измежду които и 19 страни от НАТО. Интегрирани са в 45 разнообразни транспортни средства, хеликоптери и военноморски платформи.

Наземни решения
Усъвършенстваните интегрирани бойни системи (A-VICS) на RAFAEL
са модулни системи, които могат да бъдат персонализирани и приспособени към всяка платформа, както и да се свържат със датчици, камери и други системи на всяка платформа. Те дават опция за цялостно видео ръководство, 360-градусово панорамно изображение и автоматизирано различаване на задачата (ATR). Системата разрешава на членовете на екипажа да извършват всевъзможен тип оперативни задания от затворената с люк кабина. Отворената, модулна архитектура обезпечава оптимална отбрана и точност посредством консолидиране на някои от най-високо оценените оперативни системи.

Военноморски решения
SEA BREAKER – ракета с огромен обхват на деяние от 5-о потомство,
която е с самостоятелно ориентиране. Тя е много ефикасна при противопоставяне на голям брой морски и сухопътни цели. Нанася с хирургическа акуратност удари на разстояние до 300 км. и разполага с модернизиран инфрачервен детектор, съвършен за неподвижни и движещи се наземни цели. Освен това предлага предимство в среда с стеснен или неразрешен достъп (A2/AD), за цели край брега, сред острови, на пристанище, както и в региони с лимитирани благоприятни условия за радиочестотни детектори.
Военноморска отдалечено управляема оръжейна станция TYPHOON C-UAS е една от водещите в света военноморски отдалечено управляеми оръжейни системи. Възползвайки се от опциите на придобилото международна популярност оръжейно семейство Typhoon, състоящо се от потвърдени в бойни дейности военноморски отбранителни решения, системата TYPHOON C-UAS включва разнородни комбинации от синхронизирани и интелигентни мултиспектрални датчици, оръжия и интелигентни ефектори, които способстват за изключителната акуратност на удара и опциите за автоматизирано различаване на задачите, подредба и следене (ATR).
C-DOME – предопределена за военноморските сили версия
на потвърдилата се в бойни дейности Противовъздушна отбрана система “Железен купол”, която досега е направила над 4000 прехващания в действителни бойни дейности. C-Dome се употребява от Израелските военноморски сили и е проектирана да пази стратегически морски и сухопътни активи от усъвършенствани въздушни и балистични закани и такива от вида въздух-въздух.
TORBUSTER – система от 4-то потомство,
която съчетава методите soft-kill и hard-kill, като част от изцяло решение за самоотбрана против всички типове самонасочващи се торпеда. Осигурява отбрана както на подводници, по този начин и на плавателни съдове в дълбоки и плитки води. TORBUSTER е първата дейна оперативна система, употребяваща метода hard-kill за отбрана от торпеда.
Снимка: RAFAEL  RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни

Система за отбрана на плавателни съдове (VPS) на RAFAEL –
интегрирано, мрежово решение за асиметрична война по море против наземни и въздушни противников цели. VPS предлага многопластови Soft and Hard Defense (SHD) решения, които включват разнообразни комбинации от синхронизирани интелигентни мултиспектрални датчици, оръжия и интелигентни ефектори, ръководени от централизирана система, основана на изкуствен интелект (AI).
Системи за брегова защита –
изцяло военноморско решение, което се основава на неповторимите качества за изкуствен интелект на RAFAEL и необятна гама от информационни системи за глас, видео и данни, свързващи всички датчици (стационарни, мобилни или въздушни) и всички мобилни устройства с щаба. Връзката става посредством сигурна мрежа в централната система за ръководство и надзор, в която се получават и ръководят всички данни, генерирани от детайлите на системата, в това число външни осведомителни системи.
Усъвършенствани решения за електронна война на RAFAEL,
които включват SEWS-DV, C-GEM C-Pearl DV и Wizard и подкрепят осъществяването на всички задания на актуалните морски бойни кораби в тази област.
Снимка: RAFAEL  RAFAEL предлага решения за новата бойна машина на армията ни

Решения за въздушна защита
Системата за противовъздушна защита SPYDER
е бързо реагираща ракетна система земя-въздух, предопределена за противопоставяне на офанзиви от самолети, безпилотни летателни апарати и точно ориентирани муниции. Системата обезпечава ефикасна сигурност на скъпи активи, както и първокласна отбрана за силите, намиращи се в регион на бойни дейности. SPYDER е единствената израелска система за противовъздушна защита, добита от страна-членка на НАТО.
DRONE DOME e цялостна, изпитана в бойни дейности, новаторска система
за противопоставяне на безпилотни летателни апарати (C-UAS), която обезпечава отбрана против противников дронове във всевъзможни атмосферни условия и има 360° кръгово покритие. Напълно оперативна и към този момент на въоръжение по света, тя разполага със постоянна модулна инфраструктура, състояща се от електронни заглушители и датчици, неповторими логаритми на изкуствен интелект за дейно обезпечаване сигурността на въздушното пространство при закани.
SKYSPOTTER – Пасивна електро-оптична система
за ранно предизвестие с огромна възможност за разкриване на опасността и доста ниска периодичност на подправени предизвестия, подобряваща опциите на радарните Противовъздушна отбрана системи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР