На хартия руският президент Владимир Путин прилича на скромен държавник

...
На хартия руският президент Владимир Путин прилича на скромен държавник
Коментари Харесай

Мистериозното състояние на Путин: той ли е най-богатият човек в света?

На хартия съветският президент Владимир Путин наподобява на непретенциозен общественик със скромни приходи. Кремъл твърди, че президентът получава годишна заплата от 140 000 $. Публично оповестените му активи пък включват апартамент от 800 квадратни фута, ремарке и три коли. Според някои специалисти обаче Путин в действителност може да е най-богатият човек в света с активи на обща стойност към 200 милиарда $.

Сумата е неуместно огромна, само че може да не е толкоз пресилена за Путин, написа в собствен разбор Fortune. И изяснява за какво.
Колекция първокласни часовници
Путин постоянно е виждан да носи първокласни часовници от висок клас, които на дребно се продават за повече пари от хипотетичния му годишен приход. Руският президент е фотографиран да носи да вземем за пример часовника Perpetual Calendar на Patek Philippe на стойност 60 000 $. Твърди се, че има и A. Lange & Sohne Toubograph за 500 000 $, както и други изискани дизайни.
Черноморско имение за $1.4 милиарда
Говори се, че Путин е притежател на имение от 190 000 квадратни фута, ситуирано на върха на канара с аспект към Черно море. Този крайбрежен парцел се слави като най-голямата частна резиденция в страната и служи като негов частен замък, наименуван „ Селската вила на Путин “. За самобитния замък светът научи от журналистическото следствие и кино лентата на екипа на опозиционера Алексей Навални, през днешния ден намиращ се в съветски затвор.

Според информацията обилният парцел разполага с игрище, мраморен плувен басейн, облицован със скулптури на гръцки богове, къща за посетители с повърхност 27 000 квадратни метра, обичайни турски бани, музикален салон, съблекални за целия му личен състав, амфитеатър, пързалка за хокей на лед, казино в жанр Вегас, нощен клуб и барна зала с вино и спиртни питиета на стойност 100 000 $, подземна дегустационна зала с аспект към водата и какво ли още не.

Съобщава се, че по-голямата част от дизайна на имението е на първокласната италианска марка Citterio Atena. Интериорът включва дивани в жанр Луи XIV, като единствено за мебелите в трапезарията са изхарчени към 500 000 $, а бар масата коства 54 000 $.

Освен екстравагантното обзавеждане, годишно за поддръжката на градината и озеленяването се грижи личен състав от 40 души. Разходите за това са към 2 милиона $.

Имението на Черно море е проектирано от италианския проектант Ланфранко Чирило и построяването му коства 1.4 милиарда $. Според следствие на Reuters парите за този план евентуално са изпрани посредством националния план „ Здраве “ на Русия на стойност 1.3 трлн. рубли. Чрез него страната купува скъпо здравно съоръжение от компания, благосъстоятелност на другари на Путин, на доста по-висока от пазарната цена. Банковите записи наблюдават пътя на парите от сметките на въпросната компания до Medea Investment, компания, следена от самия Чирило.

Кремъл отхвърля Путин да е притежател на двореца и споделя, че той принадлежи на богат предприемач. Но съветските анализатори виждат в това изказване откровена неистина и показват, че никой предприемач не може да има парцели, охранявани от ФСБ (Руската федерална работа за сигурност) със неразрешена за полети зона над тях.
Самолети, хеликоптери и коли
Освен имението на брега на Черно море, се допуска, че Путин разполага с 19 други къщи и 700 автомобила, както и сбирка от 58 летателни апарата. Сред флотилията е и аероплан за 716 милиона $ на име „ Летящият Кремъл “, който е оборудван с тоалетна от злато. Не е изненадващо, като се има поради грандоманския усет към неокласическа архитектура.

Разследвания свързват Путин и с мегаяхта за 100 милиона $, проектирана от производител на атомни подводници от съветския флот.
200 милиарда $ от изнудване
Сумата от 200 милиарда $ беше изчислена от финансиста Бил Браудър. Пред Съдебната комисия на Сената на Съединени американски щати през 2017 година той свидетелства, че Путин е натрупал по-голямата част от благосъстоянието си, откакто московски съд затвори олигарха Михаил Ходорковски през 2003 година за машинация и укриване на налози:

След осъждането на Ходорковски другите олигарси отидоха при Путин и го попитаха какво би трябвало да създадат, с цел да избегнат килията. “

По думите на Браудър съветският държавен глава е дал отговор – „ 50% “. Но 50% не за съветското държавно управление или президентската администрация на Русия, а „ 50% персонално за Владимир Путин “.

През 2016 година следствието „ Панама пейпърс “ също разкри мрежа от секрети офшорни покупко-продажби и заеми на стойност 2 милиарда $, водещи до Путин.

Разбира се, Владимир Путин отхвърля всички тези изказвания, измъквайки се с изявлението:

Аз съм най-богатият човек, освен в Европа, само че и в целия свят: групирам страсти. Аз съм богат с това, че съветският народ два пъти ми е поверил управлението на велика нация като Русия. Вярвам, че това е моето най-голямо благосъстояние. “

Въпреки всички следи и свидетелства за баснословното му благосъстояние, той изкарва себе си като дисциплиниран бюрократ с елементарен метод на живот на човек от междинната класа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР