На границата всичко е спокойно. Ще изтеглим ресурса, който изпратихме

...
На границата всичко е спокойно. Ще изтеглим ресурса, който изпратихме
Коментари Харесай

Калин Стоянов пред комисия в НС: Не сме приемали допълнителни мигранти по Дъблинския регламент

На границата всичко е умерено. Ще изтеглим ресурса, който изпратихме в допълнение и ще ги пренасочим към дребните обитаеми места. Почти попълнихме изчезналите бройки в „ Гранична полиция “.

 

Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на чуване във вътрешната комисия на Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той не скри, че техниката по границата е в неприятно положение. Вътрешният министър разясни, че е направена огромна поръчка за нова техника. " Ако всичко е наред до пролетта ще стартираме поетапно да доставяме техниката ", сподели той. " Българските служби работят извънредно добре с ФРОНТЕКС и Европол. те имат добра високо прохидма техника и хора. Ще продължим да разчитаме на тях във връзка с отбраната на границата ".

„ България не е приемала спомагателни условия по Дълбинския правилник, с цел да бъдем признати в Шенген. Страната ни е поела ангажимент да работи взаимно с Австрия и Румъния за ограничение на потока от незаконни мигранти. Ангажиментът е да има едно засилено съдействие без повече формалности. Ние не сме приемали повече бежанци “, безапелационен бе Стоянов.

Той акцентира, че е извънредно дребен броя на незаконните мигранти в Западна Европа, които настояват, че са минали през България.

 

Калин Стоянов се обърна с апел към мигрантите, които имат желание да преминат през страната ни, отивайки към вътрешността на Европа: „ Контролът е извънредно сериозен. Работим взаимно с турските гранични управляващи. Ситуацията към този момент не е същата “, акцентира той.

Вътрешният министър сподели още, че когато и да е страната ни може да изиска взаимност от страните в Европейски Съюз и добави, че по никакъв метод няма да бъда натоварена избрана страна, тъй като по този начин е решено. Поводни решения се взима с единомислещо решение в Европейски Съюз. В случая става дума за споделена взаимност.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР