На границата с Република Турция: По информация на турските гранични

...
На границата с Република Турция: По информация на турските гранични
Коментари Харесай

Турция спира достъпа на чужди граждани с коли и автобуси

На границата с Република Турция: По информация на турските гранични управляващи от 00:00 ч. на 19.03.2020 година за влизане в Турция няма да се пропущат непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове. Ще пропущат единствено турски жители. Ще се пропущат и товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и на " Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово ". Към момента на тези два пункта трафикът е извънредно натоварен на излаз за камиони.

По информация от Министерство на външните работи, Турция ползва набор от ограничения във връзка с интернационалните водачи на камиони. Посочените ограничения плануват на водачи - жители на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг, Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия. Шофьори - жители на трети страни, които са били в една от горепосочените страни през последните 14 дни, биват поставяни под карантина до приключване на 14-дневния период . След приключването на карантинния интервал и съответна здравна инспекция, която да удостовери неналичието на признаци на вируса, водачите биват допускани на турска територия.

На границата със Северна Македония: По информация на северномакедонските гранични управляващи, на влизане в С еверна Македония няма да се пропущат непознати жители , пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Македонски жители ще се пропущат на вход единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево. На излизане от районен съд Македония пътуващите могат да минават единствено на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево - Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм.

Товарните коли се пропущат на трите гранични пункта със Северна Македония в двете направления . На границата с Република Сърбия трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина е натоварен за товарни коли на вход и излаз.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука " сръбските гранични управляващи не пропущат на влизане в Република Сърбия непознати жители, пътуващи с леки коли, микробуси и рейсове. Пропускат се единствено сръбски жители, упълномощени в Сърбия дипломати и жители с непрекъснато престояване в Сърбия.

На двата пункта на влизане в Сърбия се пропущат единствено товарни коли , като директно преминаващите ще бъдат съпровождани от полицейски патрул до овакантяване на страната.

На излизане от Сърбия на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Връшка чука " се пропущат всички типове транспортни средства . От 12.03.2020 г е прекратено прекосяването на лица и коли през сръбските пунктове, съпределни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, Граничен контролно-пропусквателен пункт Стразимировци и Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово.

На границата с Румъния на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин-Дунав мост " трафикът е извънредно натоварен за товарни коли в двете направления, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе-Дунав мост трафикът е натоварен на излаз. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Силистра " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак трафикът " е естествен.

От 14.03.2020 година румънските гранични управляващи са спрели прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските Оряхово, Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам. Ограничението се вкарва за 30 дни. Чуждите жители, в това число и български, пътуващи за Румъния от рискови в епидемиологично отношение страни, без значение от вида превоз, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина . Товарните транспорти над 3,5 тона са освободени от наложените ограничавания на придвижването.

На границата с Република Гърция трафикът е естествен на всички гранично-пропускателни пунктове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР