На границата между Полша и Украйна се струпаха 2800 камиона,

...
На границата между Полша и Украйна се струпаха 2800 камиона,
Коментари Харесай

2800 украински тира напират да влязат в Полша

На границата сред Полша и Украйна се струпаха 2800 камиона, заяви Nexta live. Превозвачите пробват най-различни направления и по тази причина става скупчване по трите КПП-тата на общата ни граница, споделя представител на граничните служби на Украйна. Полските притежатели на транспортни компании започнаха на 6 ноември митинг на границата с Украйна, като пропущат единствено някои камиони. " Нуждаем се от същата отбрана, каквато получават полските фермери ", приканват те, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Искаме още веднъж да бъдат въведени търговски разрешителни за украински компании, защото броят на транспортите им е повишен 7,5 пъти. Преди експлоадирането на войната в Украйна Полша е издала 160 000 разрешителни за транспорт, а понастоящем те са над 880 000. До края на годината евентуално ще има до 1,2 милиона разрешителни за транспорт. Искаме да защитим нашия пазар ", споделя Томаш Борковски от Комитета за отбрана на превозвачите и работодателите в транспортния бранш.

Превозвачите считат, че би било разумно да бъдат спрени лицензите за компании отвън Европейски Съюз, до момента в който не бъде тестван произходът на капитала им. Според полските транспортни компании при множеството от тях той идва от Русия.

Превозвачите упорстват и за връщане към предвоенната процедура за две обособени опашки - празни товарни коли и камиони, натоварени със артикули. Украйна сега събира всички на една опашка, което значи, че времето за оформяне на митническите документи се удължава, от време на време прекалено много.

Организаторите на блокадата са се споразумели тя да завърши до 3 януари. Те оповестиха, че ще позволяват прекосяването единствено на камиони, транспортиращи животни, филантропична помощ и военна помощ. Личните коли също ще минават свободно границата.

Словашките водачи на камиони проведоха преди 2 дни 1-часова обсада на основния Граничен контролно-пропусквателен пункт сред Словакия и Украйна в поддръжка на полските им сътрудници.

" Нашата цел е поддръжката на полските ни сътрудници, както и на всички товарни превозвачи в Европейски Съюз ", показват от словашкият транспортен профсъюз, добавяйки: " Искаме от Европейската комисия (...) неотложно да вкара лицензи за доставки за украински транспортни средства, тъй като европейските компании не могат да се конкурират с тях ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР