На гости в СОУ Паисий Хилендарски“, град Дупница, бяха Н.

...
На гости в СОУ Паисий Хилендарски“, град Дупница, бяха Н.
Коментари Харесай

Испанският посланик и съветникът по образователните въпроси на Кралство Испания на визита в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“

На посетители в СОУ Паисий Хилендарски “, град Дупница, бяха Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, дипломат на Кралство Испания в България и господин Анхел Сантамария – консултант по просветителните въпроси на отдел „ Образование “ към посолството на Кралство Испания в България. Тяхната аудиенция бе по поводновото Споразумение сред Министерството на образованието и науката нa Република България и Министерството на образованието, културата и спорта на Кралство Испания. Официално бе сложена табела на входа на учебното заведение – знак, че сме част от Програмата „ Испански езикови гимназии и паралелки “.

Н. Пр. Алехандро Поланко Мата връчи първа премия от Литературния конкурс за прозаичност на испански език на Ева Костадинова отXIб клас.

Гостите разгледаха изложбата „ Най-дългото пътешестване. Първата околосветска обиколка “. Постерите са предоставени от Испанското посолство, а учениците от СЕУ „ Св. Паисий Хилендарски “ създадоха музейна експозиция с макети на кораби, корабни дневници и други експонати, свързани с откриването на Новия свят.

Учениците от испанските паралелки поздравиха гостите с ария на испански и български език, направиха превод на стихотворението „ Родна тирада “ на Ран Босилек и изнесоха формален дискурс на тематика: „ Защо е значимо да учим непознати езици? “. Вера Илчева, ученичка от седми клас, подари своя картина на Н. Пр. Алехандро Поланко Мата. Последва неналожителен другарски диалог за испанската просвета, музика, филми и обичаи.

Повече от 20 година учебното заведение ни има обичаи в проучването на испански език, работи интензивно с отдел „ Образование “ към посолството на Кралство Испания в България и в профилираните паралелки с интензивно проучване на испански език преподава испански преподавател.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР