На голямото събитие за представяне на най-новия чип с изкуствен

...
На голямото събитие за представяне на най-новия чип с изкуствен
Коментари Харесай

Бумът на изкуствения интелект се разраства на Уолстрийт

На огромното събитие за показване на най-новия чип с изкуствен интелект на Nvidia този месец, основният изпълнителен шеф Дженсън Хуанг показа светлината на прожекторите единствено с още един софтуерен началник – и даже тогава, единствено за миг. Майкъл Дел беше забелязан да маха от първия ред, до момента в който Хуанг се майтапеше с тълпата, че PC пионерът ще се радва да одобри поръчките им за ново съоръжение, способно да ръководи AI.

За Dell даже това малко камео имаше точка. Голяма част от софтуерния свят в този момент се върти към Nvidia. Възможността да се сдобиеш с задоволително от нейните чипове е огромен фактор за посрещане на възходящото търсене на AI, а близостта с Huang се трансформира в основна.

Отразената популярност от внезапното повишаване на цената на акциите на Nvidia също стана явна тази година, защото взривът на AI се популяризира по-широко в Уолстрийт. Акциите на Dell се утроиха през миналата година, в това число скок от 31 % единствено за един ден този месец заради признаци, че търсене...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР