На ГКПП "Капитан Андреево" започна раздаването на храна и вода

...
На ГКПП "Капитан Андреево" започна раздаването на храна и вода
Коментари Харесай

Раздават храна и вода на блокираните шофьори на Капитан Андреево

На Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " стартира раздаването на храна и вода на блокираните хиляди водачи на тирове. Кризата продължава към този момент пети ден и колоната от тежкотоварни коли е сред 45 и 50 километра.
Струпването на тежкотоварните коли на българска територия е поради инспекциите от турска страна и здравните прегледи, които се правят на водачите като мярка против Covid-19.
За денонощие на българо-турската граница се обработват към 1 500 ТИР-а. Блокираните хиляди водачи са без течаща вода и санитарни пространства.
"Вчера стартира почистването, което е малко затруднено, само че сме дали химически тоалетни. Днес към този момент има и водоноски за хигиеничните потребности на изчакващите водачи. Започна и раздаването на вода, сандвичи и кроасани от страна на БЧК. ", уточни регионалният шеф на Хасково Стефка Здравкова.
Хиляди водачи остават блокирани на километричната опашка.
Освен изчакването за прекосяване през граница, хората са обезпокоени от неналичието на битови условия.
„ Не мога да го обясня, не знам какво се случва, на всички места е почти еднообразно. Преди три дни на Видин-Калафат същата работа - 40 километра опашка, тук е 50 километра...Може би поради вируса. Не знам ревизират ли, преглеждат ли...Не е елементарно, само че най-малко имаш работа. Какво може да имаш в една кола?! Сега споделят: измийте си ръцете, само че къде? Ям единствено детски закуски и нищо друго. Опасно да се вземе в този момент отвред ястие и пиянство ", споделиха водачи.
Бяха сложени 10 химически тоалетни. Днес се чака да бъдат позиционирани водоноски. Доброволци на БЧК ще дават вода и храна на бедстващите водачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР