На гето с надраскани фасади определи София Васил Терзиев. В

...
На гето с надраскани фасади определи София Васил Терзиев. В
Коментари Харесай

Кметът определи София като гето с надраскани фасади, общината ще връща приветливата среда и контрола

На гето с надраскани фасади дефинира София Васил Терзиев. В пост в своя фейсбук профил кметът на столицата споделя, че столичани не заслужават да живеят в подобен град. " В диалозите ми с хора, те най-често споделят, че драсканиците по постройките, неналичието на осветяване, разрушените тротоари и дупките по улиците са това, което чакат да се промени в града. София не заслужава да наподобява на гето с надраскани фасади. Този ангажимент поех още в акцията. Отношението към София да е друго, градът да бъде чист, спретнат и зелен ", написа Терзиев в своя пост. Той добави, че до момента в който главният обществен диалог е замяна на политически обвинявания, грижата за града и изпълняването на обещания не стопират.

" Започнахме с почистването на едно от емблематичните за София места - Националния замък на културата. Ще възстановим типа на присъщия врачански камък, с който е облицован НДК и който до този миг отговарящите за поддръжката компании не са успявали да почистят. Върху него от време на време са нанасяни пластове фасадна багра, с цел да заличат драскането със спрейове и замърсяването. Проведохме диалози с управлението на НДК и се разбрахме дружно да върнем приветливата среда към най-оживеното място в града, където ежедневно се организират събития и концерти, идват хора от цялата страна, а децата на София се събират, играят, поддържат връзка. Вярвам, че софиянци и гостите на столицата ще оценят напъните, които поставяме и ще се стараят още повече да пазят града ни по този начин, както пазят личния си дом.

Ние ще се погрижим да засилим контрола и видеонаблюдението към към този момент почистените места, тъй че на хванатите извършители да се търси цялата планувана в закона отговорност. Продължаваме с почистването и на загрозените подлези, стени и фасади на публични здания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР