На ГЕРБ им предстои всичко това, през което минахме. Няма

...
На ГЕРБ им предстои всичко това, през което минахме. Няма
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На ГЕРБ им предстои всичко това, през което минахме

" На ГЕРБ им следва всичко това, през което минахме. Няма да им е леко. " Това предвижда водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
" Когато подавах оставката си, смятах, че по този начин е морално и почтено. Дадох излаз разногласията в партията да се решат по най-хубавия метод. По две аргументи я отдръпнах. Моята неточност е, че не реших вярно събитията. Започна търговия за Българска социалистическа партия. Започнаха лобита, групи и предприемачи да си вършат проекти, да си излъчват претенденти, започнаха да се притискат хората. Видях, че всичко, което правехме се разсипваше. Не допусках, че всичко това ще се случи. Втората причина бе реакцията на членовете и симпатизантите на партията ", изясни още тя за отдръпването на оставката ѝ.  
" Първоначално в партията имаше ступор, последва яд. Започнаха цели групи членове да напущат партията и да връщат партийни книжки. Всичко това ме тормози. Дадох си сметка, че това което градихме три години е пред разпад. Моята оставка щеше да донесе доста ниски равнища на доверие и то преди локалните избори. Имах два избора пред себе си - да подам оставка и да се съсипе партията като съпротива и да си живеем в тирания, да остана водач и минимизирам вредите от решението ми, съзнавайки, риска, който поемам ", сподели още Нинова в изявление за bTV. 
По думите ѝ " нищо не се е трансформирало в морала ми, промени се обстановката след оставката ми. На социалистите желая да им кажа, че им благодаря и са извънредно почтени хора. Въпреки компликациите, те не си продадоха достолепията. "
Нинова показа за случай, в който член на Българска социалистическа партия е бил изнудван от банка, в която имал заем, че в случай че не гласоподава " вярно ", ще има проблем по заема - т.е. заемът ще стане дължим. По информация на Actualno.com става въпрос за човек от Враца.
На въпрос дали партийната дотация би трябвало да е в размер на 1 лева водачът на Българска социалистическа партия отговори, че тя би трябвало да се понижи, само че не да е 1 лева, защото това " ще значи завършек на многопартийната система и тирания на една партия. "
На въпрос какъв брой има Българска социалистическа партия по сметка от партийни дотации Нинова отговори: " 300-400 хиляди лева Това е докладът на Сметната палата към края на предходната година. Харчили сме за акцията, за медии... "  Проверка на Actualno.com сподели, че по доклад за предходната година Българска социалистическа партия е имала на влог 5,4 млн. лв., а в наличност - 1 млн. лв..
По-рано пред Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Весела Лечева съобщи: " Низовите организации, симпатизантите и членовете се отнасят с почитание към моралния метод да бъде подадена оставка, само че считат, че такава не е нужна. "
Лечева по този начин и не разяснява всъщност по какъв начин се случи по този начин, че Корнелия Нинова първо разгласи оставка, а през вчерашния ден се отхвърли от нея. Големият ни състезател в стрелбата уточни, че била основана „ паралелна медийна действителност ”, а на нито едно отчетно заседание във Велико Търново, откъдето е тя, не било казвано да има незабавно оставка. „ Не спечелихме изборите, само че и не загубихме позиции ”, даде извод Лечева пред Нова телевизия. Весела Лечева видя „ голям медиен и финансов запас ” като съществена причина Българска социалистическа партия да не завоюва евроизборите.
Според Лечева, вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия е подготвена да се прегърне с ГЕРБ и с властта като единствен метод социалистите да останат същинска партия. Щеше да е по-честно това да бъде показано пред Националния съвет на Българска социалистическа партия и там да се дебатира, добави аленият народен представител, само че вместо това се завръщало задкулисие и сделки. Лечева обаче по този начин и не уточни съответни имена и хора, които желаят да поведат Българска социалистическа партия по посочения от нея път на „ патерица на ГЕРБ ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР