На г-н Главчев не му е лесно. При представянето на

...
На г-н Главчев не му е лесно. При представянето на
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Главчев изглеждаше искрено притеснен при споменаването на имената в служебния кабинет

На господин Главчев не му е елементарно. При представянето на служебния кабинет изглеждаше откровено обезпокоен при споменаването на имената. Не е елементарно да убедиш хората да бъдат служебни министри в една обтегната политическа конюнктура, има и доста проблеми за решение. Освен това този длъжностен кабинет ще работи в една нетипична конюнктура – при работещ парламент, чиято естрада ще бъде употребена по всякакъв начин за идната предизборна акция. Това съобщи социологът от Изследователски център „ Тренд “ Евелина Славкова.

Според нея ще се търси диалогичност, с цел да се успокои политическото и публично напрежение.

При всички положения Димитър Главчев ще носи отговорност за състава и дейностите на служебното държавно управление. Но дано да дадем въпреки всичко някакъв късмет на този кабинет, най-малкото тъй като обстановката е комплицирана. Министрите ще бъдат подложени на непрестанен надзор от страна на депутатите. Има доста проблеми и въпроси, които би трябвало да бъдат решавани, добави тя.

На въпрос дали може да чакаме лични промени измежду служебните министри още в самото начало, Славкова отговори, че даже да бъдат сменени някои от тях, „ отново ще има недоволни “.

По отношение на самите избори социологът предвижда, че вотът 2 в 1 ще увеличи изборната интензивност за европейските избори около парламентарните.

По думите ѝ изборната интензивност постоянно се покачва, когато има нов политически индивид, само че за момента подобен не се вижда на хоризонта.

Обстановката в последните девет месеца от ръководството на сглобката може да докара до углавен избор и хората да отидат да гласоподават, позволи Евелина Славкова.

В умозаключение тя уточни, че на изборите „ най-вероятно ще получим от същото “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР