На фронта в Запорожие украинските сили са успели да си

...
На фронта в Запорожие украинските сили са успели да си
Коментари Харесай

Украйна е успяла да си върне контрола над още едно селище

На фронта в Запорожие украинските сили са съумели да си върнат контрола над Пятихатки и се окопават там, под огъня на съветската артилерия. Това оповестиха както локалните управляващи, назначени от Москва, по този начин и съветски военни блогъри. 

Ако бъде доказано, това ще бъде първото отвоювано украинско обитаемо място от близо седмица насам.

Украинските войски демонстрираха фрагменти село Благодатне в Донецка област, което съумяха да си върнат по-рано. 

" Моралът е доста мощен, тъй като момчетата знаят, че се движат напред, с цел да освободят личните си земи. Движим се на ръба на опциите си. Имаме заповед да не се отдръпваме и да продължаваме, тъй че се опитваме. Винаги е мъчно, споделя украински боец.

Тук на всяка крачка се виждат белезите от тежките боеве - кратери по пътя, срутени здания, дупки от патрони в съвсем всеки дом. 
Много муниции, доста нещастия и доста гибел. Благодарим им за боеприпасите и оръжията, само че за всичко останало ще ги накажем.
Йети, украински пълководец

Според английското разузнаване най-ожесточените боеве се водят в югоизточната Запорожка област, към Бахмут и в Донецка област. По тяхна оценка и силите на Русия, и на Украйна дават огромен брой жертви в началните стадии на почналото по-рано този месец контранастъпление.

Руските сили настъпват в няколко направления - в това число в Донецк и Луганск, нанесоха въздушни удари в региона на Маринка, Запорожие и Херсон. 

Междувременно броят на доказаните жертви от наводненията след взривяването на язовирната стена на Каховка се усили до 45. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР