На форум в СамаркандУкраинската криза ще е сред основните теми

...
На форум в СамаркандУкраинската криза ще е сред основните теми
Коментари Харесай

Путин и Си обсъждат украинската криза

На конгрес в Самарканд
Украинската рецесия ще е измежду главните тематики на срещата сред водачите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин, която ще се организира на следващия ден в границите на форума на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в Самарканд, Узбекистан. Това заяви пред ТАСС помощникът на съветския президент Юрий Ушаков.

“Китай подхожда уравновесено по украинската рецесия, ясно декларира схващане за аргументите, които принудиха Русия да стартира специфичната военна интервенция ”, уточни Ушаков. Който дефинира идната среща сред Путин и Си като “отдавна предстоящ персонален контакт ” ". Очаква се двамата водачи да дадат позитивна оценка на „ “безпрецедентно високото ниво на стратегическо партньорство сред двете страни ”.

Днес Си Цзинпин дойде в казахстанската столица Нур Султан, което е първото пътешестване на китайския водач зад граница от експлоадирането на пандемията от ковид. След тази аудиенция Си ще отпътува за Узбекистан, където ще взе участие в среща на върха на ШОС, планувана за 15-16 септември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР