На фона напрежение между коалиционните партньори Има такъв народ и

...
На фона напрежение между коалиционните партньори Има такъв народ и
Коментари Харесай

Христо Иванов призова за оттегляне номинациите за БНБ и започване на чисто


На фона напрежение сред съдружните сътрудници " ИТН " и " Продължаваме промяната ", ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов прикани двамата претенденти на шеф на Българска народна банка да се отдръпват.

" Това е част от цялата тази ескалация на напрежението по този мотив. Която, както виждате, стартира да прелива в други тематики, да блокира други решения ", разяснява Иванов пред публицисти, визирайки тематиката за Агенция " Пътна инфраструктура ".

" Призивът ни е двете кандидатури да бъдат оттеглени. И да се стартира на чисто разумен диалог за това да се откри кандидатура, която може да сплоти ръководещото болшинство и да се употребява в действителност с обединената поддръжка на целия парламент по опция. Това няма по какъв начин да се случи без двете кандидатури да бъдат оттеглени ", убеден е Иванов.

Той съобщи още, че връзката сред митингите пред Народното събрание и напрежението към избора на шеф на Българска народна банка е явна.

От " Продължаваме промяната " отхвърлиха опцията да отдръпват своя претендент. Депутатът Михал Камбарев съобщи: " Продължаваме промяната " има претендент за Българска народна банка. Той се споделя Андрей Гюров - извънредно заслужен и първокласен претендент, който няма да бъде отдръпнат ".

И от Има Такъв Народ отхвърлиха подобен вид, а претендентът им Любомир Каримаснски даже разгласи, че е заплашван.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР